Τοπικά Νέα

Δριμεία κριτική Βελόπουλου από την Καλαμάτα στην Κυβέρνηση για «Turkaegean»

Δριμεία κριτική, στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, άσκησε απ’ την Καλαμάτα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, τόσο για την εξέλιξη με το «Τουρκό Αιγαίο» αλλά και με όσα συμβαίνουν στη Μαδρίτη στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

 

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τους κυβερνώντες για συνειδητά ψέματα απέναντι στον ελληνικό λαό τόσο για την αδράνεια που επέδειξαν στο ζήτημα της τουριστικής καμπάνιας της γείτονος, με την ονομασία «Turkaeagean», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ήταν αυτός που είχε προειδοποιήσει απ’ τον περασμένο Φεβρουάριο δημόσια γι’ αυτή την εξέλιξη… και σήμερα παριστάνουν πως «πέφτουν απ’ τα σύννεφα». Επίθεση εξαπέλυσε και για τα συμπεράσματα, που βγάζει η ελληνική κυβέρνηση απ’ την εξέλιξη της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη λέγοντας, ότι βαφτίζουν «το κρέας ψάρι» λέγοντας ότι δε θίγονται τα ελληνικά συμφέροντα απ’ την συμφωνία της Τουρκίας με τη Σουηδία και την Φιλανδία, υπογραμμίζοντας απ’ την πλευρά του, την άρση του εμπάργκο όπλων αλλά και το «ΟΚ» των ΗΠΑ στην αναβάθμιση των τουρκικών F16.

 

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ακόμα και για το γεγονός, που τηλεφώνησε στον Ιρανό αριστεύσαντα μαθητή στις πανελλήνιες, λέγοντας ότι “ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να συγχαρεί τόσους και τόσους Έλληνες μαθητές που έχουν αριστεύσει σε διάφορους τομείς”.

 

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και σε ζητήματα της Μεσσηνίας, υπενθυμίζοντας πως ο ευρωβουλευτής του κόμματος του έχει φέρει μια πλειάδα ζητημάτων που αφορούν την περιοχή στο ευρωκοινοβούλιο. Ανέφερε ότι η Καλαμάτα θα μπορούσε με το λιμάνι της να είναι η «Πύλη» εισόδου της Ευρώπης, με ένα σοβαρό οδικό δίκτυο αλλά και με σιδηροδρομική γραμμή, κατηγορώντας όλες τις κυβερνήσεις ότι εξυπηρετούν εδώ και δεκαετίες τη «στρατηγική» της Γερμανίας και τα κέρδη, που αποκομίζει απ’ το λιμάνι του Αμβούργου.

Επίσης, κατέθεσε την πρόθεση το στρατόπεδο της Καλαμάτας να γίνει Νοσοκομείο για την δυτική Μάνη ενώ σημείωσε πως η «Ελληνική Λύση» έχει προχωρήσει σε προμελέτη που δείχνει ότι απ’ την επεξεργασία του κλαδέματος της ελιάς μπορεί να παραχθεί ενέργεια 2.900 MW.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι η «έκρηξη» στην ακρίβεια από το Σεπτέμβριο θα οδηγήσει αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές παρότι κανείς δε της θέλει απ’ τα 3 κόμματα, ξεκαθαρίζοντας ο ίδιος ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας με αυτά τα 3 κόμματα που οδήγησαν τη χώρα και τους έλληνες στην εξαθλίωση, ζητώντας παράλληλα απ’ τον λαό εντολή για να κυβερνήσει τη χώρα.

 

Μετά τη συνέντευξη τύπου, στις 8μ.μ. ο Κυριάκος Βελόπουλος πραγματοποίησε ομιλία στο κοινό της Καλαμάτας, στην αίθουσα «Χρ. Μαλαπάνης» του δημοτικού συμβουλίου στο Ιστορικό Δημαρχείο.

 

 

ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button