Γεύσεις

Δυο απαράβατοι κανόνες για το τηγάνισμα

Είναι γεγονός πως τα τηγανητά φαγητά θέλουν μέτρο και φειδώ στην καθημερινή μας διατροφή, όταν όμως τα επιλέγουμε γεμίζουμε το στόμα μας με λαχταριστά εδέσματα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Λένε συχνά πως όλα γίνονται καλύτερα στο τηγάνι, φτάνει να ξέρεις τα μικρά μυστικά του.

Το πρώτο λοιπόν έχει να κάνει με το πότε ακριβώς αλατίζουμε ό,τι ρίχνουμε στο τηγάνι. Το αλατίζουμε μόνο όταν βγει από το τηγάνι, όταν περιμένουμε να «ξεκουραστεί» για να το σερβίρουμε.

Αν είναι μάλιστα να το σερβίρουμε με μια αλμυρή σος, δεν το αλατίζουμε καν.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το πού «ξεκουράζονται» τα τηγανητά μας εδέσματα. Ποτέ στον φούρνο! Μέσα στον φούρνο θα χάσουν αμέσως την τραγανή κρούστα τους.

Τα αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ποτέ δεν τα σερβίρουμε απευθείας από τη φωτιά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.