Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος θα γίνει αύριο Σάββατο σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας Πύλου, μεταξύ 11 το πρωί και 4 το απόγευμα. Είναι μια εθελοντική προσφορά του Σωματείου «Πρόσκληση στην πρόληψη», το οποίο προσκάλεσε ο Δήμος Πύλου- Νέστορος. Ο ιατρικός έλεγχος περιλαμβάνει καρδιογράφημα, υπέρηχο θυρεοειδούς και μετρήσεις οξυγόνου αίματος, αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.

Στην κίνηση αυτή συνδράμουν ιατροί βασικών ειδικοτήτων – όπως καρδιολόγος και ειδικός χειρουργός ενδοκρινών αδένων (με εξειδικευμένη χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς αδένα/παραθυρεοειδών αδένων). Ως δράση έχει εγκριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και θα διεξαχθεί με τη συνεργασία και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Απώτερος στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη αλλά και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών για υπηρεσίες και θέματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button