Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Δωρεάν χορήγηση tablet για μαθητές που έχουν ανάγκη ζητά η Κοινότητα Καλαμάτας

Δείτε τι αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: «Πάνω από όλα η υγεία και πριν από όλα τα παιδιά» 

Οι συνθήκες από την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού για τους μεγάλους είναι δύσκολες αλλά για τα μικρά παιδιά πολλές φορές γίνονται και ακατανόητες. Ιδιαίτερα αν προσθέσουμε και την υποχρεωτική τηλεδιδασκαλία η οποία όπως φαίνεται συνεχίζει να γίνεται μετ΄εμποδιών.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας και εκπαιδευτικούς για το συγκεκριμένο θέμα και με επίγνωση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και οικονομικών δυσκολιών συμμερίζεται το λογικό και αυτονόητο αίτημα των συνδημοτών μας να υποστηρίξει ο Δήμος μας τις οικογένειες που δεν έχουν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα απόκτησης ενός τάμπλετ για κάθε παιδί τους.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας η οποία είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Μεσσηνίας κ. Κατερίνα Μπάμπαλη απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Δήμαρχο Καλαμάτας.

«Αγαπητέ μας Δήμαρχε,

Απευθύνομαι σε εσάς με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού. Ζούμε όλοι αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία, ο καθένας από εμάς από το δικό του μετερίζι αλλά πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και ειδικά των παιδιών.

Αν και η εξ ’αποστάσεως εκπαίδευση είναι ήδη υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες εισπράττουμε καθημερινά ενημερώσεις από γονείς, δασκάλους και μαθητές πως δεν υπάρχουν τουλάχιστον tablet για το κάθε παιδί σε κάθε σπίτι του Δήμου μας. Το ιδανικό θα ήταν να έχουν οι μαθητές έναν υπολογιστή αλλά τουλάχιστον ένα tablet είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με τα κινητά που πολλές φορές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για αρκετές ώρες παρακολουθώντας τα μαθήματα του σχολείου, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. 

Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την δωρεάν χορήγηση tablet στα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν. Ίσως μπορείτε να καλύψετε μέρος της δαπάνης από την εξοικονόμηση καυσίμων δεδομένου ότι δε χρειάζεται θέρμανση στα κλειστά σχολεία.

 Είναι επιτακτική όμως η ανάγκη να μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και για ψυχολογικούς λόγους. 

 

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Μπάμπαλη

Πρόεδρος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας

Αναπληρώτρια  Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας»

Η Κοινότητα Καλαμάτας σε αυτήν τη συγκυρία ενώνει τη φωνή της με την πρώτη προτεραιότητα της ζωής όλων μας, τα παιδιά μας!

 

Για την Κοινότητα Καλαμάτας,

 Παναγιώτης Ι. Λύρας

Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button