Δήμος ΜεσσήνηςΕκπαίδευση

Δόθηκαν οι υποτροφίες του ιδρύματος “Χρυσόστομος Αλεμάγκος” στις δύο μαθήτριες του Λυκείου Πεταλιδίου

Την υποτροφία του ιδρύματος «Χρυσόστομος Αλεμάγκος» που εδρεύει στο Πεταλίδι, έλαβαν για μία ακόμα χρονιά δύο μαθήτριες του Λυκείου Πεταλιδίου με τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018- 2019.

Οι επιταγές δόθηκαν σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, από τον Δήμαρχο και πρόεδρο του Ιδρύματος Γιώργο Αθανασόπουλο και την αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, στις μαθήτριες Βασιλική Γιαννοπούλου του Παναγιώτη και Μπρέγιαννη Ειρήνη-Μαρία του Γεωργίου.

Η Β. Γιαννοπούλου εισήχθη με 16.948 μόρια στη Σχολή Ρωσικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στην Αθήνα και η Ειρ. Μπρέγιαννη με 16.894 μόρια στη Σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη -επισκόπου Σίδνεϋ και Νέας Νότιας Ουαλίας Χρυσοστόμου Αλεμάγκου- όπως αυτή καταγράφεται στην ιδιόχειρη διαθήκη του, το κοινωφελές ίδρυμα διανέμει ισότιμα κάθε χρόνο τους τόκους των χρημάτων που υπάρχουν σε τραπεζικό λογαριασμού του στην Εθνική Τράπεζα σε δύο μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ως οικονομικό βοήθημα για τις σπουδές τους. Σκοπός αυτής της δωρεάς είναι «η πατρική αγάπη προς τη νεολαία του Πεταλιδίου και η ενίσχυση του ενδιαφέροντός τους για την παιδεία» όπως αναφέρει ο επίσκοπος στη διαθήκη του.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις δύο φοιτήτριες για την επιτυχία τους και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και να έχουν πάντα υψηλούς στόχους, ενώ η αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι οι σχολές τους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Τις φοιτήτριες συνόδευαν η Διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου και οι μητέρες τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button