Τοπικά Νέα

Δύο νέα κρούσματα ιλαράς στη Μεσσηνία

Ένας 39 χρονος Καλαματιανός και μια 20χρονη τσιγγάνα

Νέα κρούσματα ιλαράς, σε δύο νέους ανθρώπους, δηλώθηκαν χθες από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ το 8 μηνών μωρό που έχει νοσήσει από την προηγούμενη εβδομάδα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Στα 13 τα κρούσματα
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, από τις 23 Ιανουαρίου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ιλαρά ακόμα ένας 39χρονος Καλαματιανός και μια 20χρονη τσιγγάνα. Κανένας από τους δύο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, δεν είχε εμβολιαστεί κατά της ιλαράς ή την είχε περάσει ως παιδική ασθένεια.
Τα κρούσματα και στη Μεσσηνία αυξάνονται συνεχώς και πλέον τα επιβεβαιωμένα και δηλωμένα έχουν φτάσει τα 13.
Το πρώτο παρουσιάσθηκε το Σεπτέμβριο σε παιδί και χαρακτηρίσθηκε μεμονωμένο, καθώς πριν εκδηλώσει συμπτώματα είχε επισκεφθεί παιδιατρικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Τα επόμενα, όμως, δύο αφορούσαν δύο ενήλικα αδέλφια που νοσηλεύθηκαν για αρκετές μέρες.

Από τα Χριστούγεννα και μετά
Τα περισσότερα περιστατικά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Καταγράφηκαν τρία περιστατικά με παιδιά Ρομά και συγκεκριμένα με ένα 13χρονο, ένα 16χρονο και ένα μωρό 24 μηνών, όπως και τέσσερις ενήλικες, δύο άντρες και δύο γυναίκες, μόνιμοι κάτοικοι στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, για μια 36χρονη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μια 30χρονη, ένα 37χρονο και έναν 29χρονο αλλοδαπό.
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Νότια Ελλάδα και το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Τέλος του 2017 μόνο στην Πελοπόννησο από το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν καταγραφεί 123 κρούσματα, με τα περισσότερα, και συγκεκριμένα τα μισά, να έχουν εκδηλωθεί στο Νομό Κορίνθου.
Πάντως και στη Μεσσηνία εκφράζονται φόβοι ότι πιθανότατα αρκετοί τσιγγάνοι να έχουν νοσήσει από ιλαρά και να έχουν αναρρώσει χωρίς ιατρική βοήθεια, αλλά με αυξημένο τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button