ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Δ.Σ. Τριφυλίας: Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για τον δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι [εργασίες που θα γίνουν]

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, στην χθεσινή του συνεδρίαση, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση ασφαλτόστρωση δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος μιλώντας για το έργο είπε πως, «Ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η μοναδική  επιλογή για γρήγορη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της Βάλτας, μιλάμε για ένα έργο 400.000 ευρώ. Είναι να γίνει προγραμματική σύμβαση γιατί αυτός ο δρόμος δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι αρμοδιότητα του Δήμου, κατά συνέπεια θα πρέπει να υπογράψουμε μια προγραμματική σύμβαση προκειμένου να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το έργο και στην προγραμματική σύμβαση αναφέρονται και οι παρεμβείς οι οποίες θα γίνουν στο έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα.

“Ψίχουλα” λέει η αντιπολίτευση

Από την πλευρά του ο Στάθης Ανδρινόπουλος τόνισε πως δεν θα πρέπει να καμαρώνουμε για αυτό το έργο, θεωρώντας πως τα χρήματα για το έργο αυτό είναι «ψίχουλα». Στη συνέχεια ο κ. Ανδρινόπουλος είπε πως, «Αυτό το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, αυτό το έργο το απένταξε η Περιφέρεια γιατί είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση και μας έδωσε τώρα 400.000 ευρώ από 2.200.000 εθρώ», ζητώντας να μην λεμέ ευχαριστώ για τα ψίχουλα που μας δίνουν, γιατί πρόκειται για ένα έργο συντήρησης που θα αντέξει δύο χρόνια. Ο κ. Ανδρινόπουλος ανέφερε αυτός ο δρόμος και ο δρόμος που οδηγεί προς Χριστιάνους θα έπρεπε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ για να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση προς το Φιλιατρινό φράγμα. Κλείνοντας, ο κ. Ανδρινόπουλος είπε πως θα ψηφίσει την προγραμματική σύμβαση, ωστόσο ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να θριαμβολογούμε.

Από την πλευρά της, η Ιωάννα Μαραβελή ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα του έργου (όσον αφορά το ΕΣΠΑ), αναφέροντας και αυτή με την σειρά της πως θα ψηφίσει την προγραμματική σύμβαση. Ο Σαράντος Κουκούμης ανέφερε πως το έργο ξεκίνησε σαν ένα ολοκληρωμένο έργο που θα έλυνε τα προβλήματα των κάτοικων της Βάλτας και τώρα στην περιγραφή του φαίνεται πως θα γίνουν απλά κάποιες παρεμβάσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς ανέφερε πως δεν πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα περίμεναν οι κάτοικοι της Βάλτας, σημειώνοντας πως στη νέα προγραμματική σύμβαση του ΕΣΠΑ δρόμοι σαν και αυτόν δεν μπαίνουν στο νέο ΕΣΠΑ. Ο κ. Αδρακτάς σημείωσε πως αναγνωρίζονται όλες οι ευθύνες που υπάρχουν μέχρι τώρα, ωστόσο αποτελεί μια λύση ανάγκης καθώς η κατάσταση του δρόμου είναι κακή, ενώ για να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο ενδεχομένως θα έπρεπε να περιμένουμε πολλά χρόνια.

Ο δημοτικός σύμβουλος Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος ρώτησε εάν είναι γνωστό το ύψος των χρημάτων τα οποία δαπανήθηκαν για μελέτες και την πληρωμή των απαλλοτριώσεων την περίοδο 2011 – 2014, τονίζοντας πως τα χρήματα που διατίθενται τώρα είναι «ψίχουλα» και δεν φτάνουν ούτε για να «κλείσουν» οι λακκούβες του δρόμου. Τέλος, ανέφερε πως δεν μπορεί ένα έργο από τα 2.200.000 ευρώ να πέφτει στις 400.000 ευρώ.

Επίσης, ο δήμαρχος εξουσιοδότησε τον αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσούλα ως εκπρόσωπο εκ μέρους του Δήμου, με αναπληρωματικό μέλος τον δημοτικο σύμβουλο Ανδρέα Μπουγά.

Οι εργασίες

Οι εργασίες αφορούν την  επένδυση τάφρου εκ’ σκυροδέματος σε μήκος 450 μέτρα , εκσκαφές, κατασκευή τοιχίου σε μήκος 450 μέτρα για τη συγκράτηση πρανών από καταπτώσεις, κατασκευή εγκάρσιου τεχνικού με τσιμεντοσωλήνες διαμέτρου 60 εκ. στο γεφύρι Πετραλέξαινας, κατασκευή δύο φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων σε υπάρχοντα τεχνικά και καθαρισμός αυτών, πλευρική διαγράμμιση οδοστρώματος, σήμανση και ασφαλτόστρωση.

Τέλος, κρίνεται αναγκαία η στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού της γέφυρας που βρίσκεται πλησίον της Βάλτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button