Τοπικά Νέα

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ομόφωνα “πέρασε” η εισήγηση για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) προγραμματίζει την ενεργοποίηση Προγράμματος για την «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων –ΤΠΣ» στο σύνολο της χώρας, όπου καλούνται οι Δήμοι να
υποβάλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων –ΤΠΣ» του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια συνιστούν το 1ο επίπεδο του πολεοδομικού σχεδιασμού της Χώρας και το πιο σημαντικό δεδομένου ότι σε αυτό το επίπεδο καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης κάθε Δημοτικής Ενότητας. Η χρηματοδότηση του Προγράμματος θα καλυφθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή και πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η αποπληρωμή του θα γίνει από το ΥΠΕΝ (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Συνεπώς οι Δήμοι δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Λόγω της σταδιακής υλοποίησης του Προγράμματος, οι Δήμοι πρέπει κατά την υποβολή των αιτημάτων εκδήλωσης ενδιαφέροντος να κατατάξουν οι ίδιοι τις Δημοτικές τους Ενότητες (ΔΕ) σε σειρά προτεραιότητας με βάση τις ακόλουθες βαθμίδες: α) πολύ υψηλή προτεραιότητα β) υψηλή προτεραιότητα γ) μέση προτεραιότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή του αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων –ΤΠΣ» του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας 2. την κατάταξη των Δημοτικών Ενοτήτων (ΔΕ) σε σειρά προτεραιότητας:

α) πολύ υψηλή προτεραιότητα

ΔΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΔΕ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

β) υψηλή προτεραιότητα

ΔΕ ΑΕΤΟΥ

ΔΕ ΑΥΛΩΝΟΣ
γ) μέση προτεραιότητα

ΔΕ ΤΡΙΠΥΛΗΣ

Τέλος, εξουσιοδότησε το Δήμαρχο ως νόμιμο εκπρόσωπο του ΟΤΑ να υπογράψει κάθε σχετικό έγγραφο και να υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Θετικό είναι να εντάσσονται νέες περιοχές στο σχέδιο πόλης με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι
    τα παλιά πολεοδομικά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί , πχ Παραλιακή ζώνη Κυπαρισσίας ΠΕ03 που παραμένει στην αρχική κατάσταση (χάραξη – ασφαλτόστρωση δρόμων, αποχέτευση και άλλα πολλά ……..).
    Στο συγκεκριμένο σχέδιο Πόλης υποχρεούνται οι κάτοικοι να καταβάλουν εισφορά και τέλη για ανύπαρκτες παροχές.
    Ευθύμιος Ιακ. Πανουργιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button