Εκπαίδευση

Είναι επίσημο: Σχολείο ΤΕΛΟΣ!

 

image


Χτύπησε σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, το τελευταίο κουδούνι για τους μικρούς μαθητές σημαίνοντας την έναρξη του καλοκαιριού και της ξεγνοιασιάς!

 

Μικρές φατσούλες με το χαμόγελο ζωγραφισμένο πάνω τους, ξεχύθηκαν σήμερα έξω από τα σχολεία, αφού μετά το τελευταίο για φέτος σχολικό κουδούνι, πήραν τους βαθμούς τους και την προαγωγή τους για την επόμενη τάξη και αποχαιρέτησαν μία ακόμα κουραστική σχολική χρονιά!

 

Πίσω τους αφήνουν ένα κουραστικό καθημερινό πρόγραμμα, ώρες μελέτης στο σπίτι, ώρες παιχνιδιού και ζαβολιάς στην αυλή του σχολείου ή και μέσα στην τάξη. Πίσω τους όμως αφήνουν και τους δασκάλους τους! Αυτούς, που με το δικό τους τρόπο κόπιασαν για ακόμα μία σχολική χρονιά, ώστε να προετοιμάσουν τα παιδιά μας για κάτι παραπάνω! Αυτούς, για τους οποίους η σχολική χρονιά δεν τελειώνει σήμερα με το τελευταίο κουδούνι και αυτούς, για τους οποίους η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από το πρώτο κουδούνι!

 

Τα παιδιά μας έχουν μπροστά τους όλο το καλοκαίρι να διασκεδάσουν, να ξενοιάσουν, να κάνουν σκανδαλιές, να ξεκουραστούν, να βαρεθούν, να κάνουν καινούριες παρέες, να αναπτυχθούν, να ωριμάσουν λίγο ακόμα και… να μας ζαλίσουν, φυσικά, με τη ζωντάνια τους, την γκρίνια τους, την αθωώτητά τους και τη δίψα τους για ΖΩΗ!

 

Δεν έχει σημασία, αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για διακοπές. Με έξυπνες λύσεις και καλή διάθεση μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας και τους εαυτούς μας!

 

Ας αφήσουμε τα λουλουδάκια μας να μας δείξουν τον τρόπο κι ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί -κόντρα στις δυσκολίες και τη μιζέρια της εποχής- να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι με τους πολυτιμότερους θησαυρούς μας: τα παιδιά μας!

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button