Υγεία

Είναι όντως το νερό με λεμόνι ό, τι καλύτερο για να χάσετε βάρος;

Είναι εξαιρετικά διαδεδομένη η άποψη πως αν πιείς νερό με λεμόνι, είτε ζεστό είτε κρύο το πρωί, τότε ο μεταβολισμός σου θα δουλέψει ακόμα περισσότερο και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Και ακούγεται πολύ απλό για να αληθεύει…

Τελικά ισχύει; Η εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ, Alissa Rumsey, λέει πως από μόνο του, το νερό με το λεμόνι δεν μπορεί να προκαλέσει από μόνο του απώλεια βάρους. Ωστόσο, η αντικατάσταση του καφέ με ζάχαρη ή του χυμού φρούτων, που έχουν περισσότερες θερμίδες, με αυτό το ρόφημα κάθε πρωί μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

AdTech Ad

Το νερό, όσο περισσότερο μπορεί ο καθένας να πίνει την ημέρα, κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο, βοηθά έτσι κι αλλιώς στην απώλεια του βάρους. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα ερμηνεύει πολλές φορές την δίψα ως πείνα και αν δεν πίνουμε αρκετό νερό, μπορεί να θεωρούμε ό, τι πεινάμε, χωρίς να έχουμε ουσιαστικά την ανάγκη. Αν το σώμα είναι ενυδατωμένο, τόσο λιγότερα σνακ και μη υγιεινή τροφή θα καταναλώσεις καθημερινά.

Σε πολλούς ανθρώπους πάλι, δεν αρέσει ιδιαίτερα το νερό, Η προσθήκη λεμονιού ίσως κάνει πιο ευχάριστη την γεύση του. Αν βέβαια έχετε προβλήματα με το στομάχι, όπως καούρες και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, είναι καλύτερα να αποφύγετε το λεμόνι, αφού είναι εξαιρετικά όξινο. Το νερό με το λεμόνι λοιπόν, μπορεί έμμεσα και όχι άμεσα να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button