Τοπικά Νέα

Εβδομάδα αντιπολεμικών δράσεων στην Καλαμάτα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων με αντιπολεμικά μηνύματα, με αφορμή τις σφαγές παιδιών και εργαζομένων στη Συρία, στην Παλαιστίνη και αλλού, θα παρουσιάσουν φορείς και συλλογικότητες της Καλαμάτας, από τις 5 μέχρι τις 9 Ιούνη. Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχουν δημιουργήσει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, το Κοινωνικό Ιατρείο, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, φοιτητές και φοιτήτριες…

Την Τρίτη 5 Ιούνη στις 8:30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, θα γίνει παρέμβαση με θέμα “Η τέχνη ενάντια στον πόλεμο”.

Την Τετάρτη στις οχτώ το βράδυ, στην πλατεία 23 Μάρτη, θα γίνει ομιλία και συζήτηση, από το Κοινωνικό Ιατρείο, με θέμα “ΜΚΟ: Η λύση ή το πρόβλημα;”.

Την Πέμπτη στις εννέα το βράδυ, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ “This is Exile: Diaries of Child Refugees”.

Την Παρασκευή στις οχτώ το βράδυ, στο αμφιθέατρο της πανεπιστημιακής σχολής, θα γίνει ομιλία και συζήτηση με θέμα “Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο”.

Το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα γίνει γλέντι με ρεμπέτικα τραγούδια.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι στις εκδηλώσεις θα συλλέγονται φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να προσφερθούν σε δομές προσφύγων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button