Τοπικά Νέα

Εγκαίνια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με επαίνους και… αναφορές στις ελλείψεις

Tα τελευταία έργα που έγιναν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η δημιουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας, η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής και η εγκατάσταση και λειτουργία συγκροτήματος διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων, εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Νικολόπουλου. Στις ομιλίες που έγιναν στο Νοσοκομείο εκφράστηκαν συγχαρητήρια προς τη διοίκηση και το προσωπικό για το έργο τους που αναβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και εξοικονομεί πόρους, ενώ από την πλευρά του διοικητή, Γιώργου Μπέζου, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, χειριστών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και η αναγκαιότητα της επέκτασης των εγκαταστάσεών του Νοσοκομείου και της ενίσχυσης του προϋπολογισμού του…

Η δημιουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας έγινε με χορηγία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ο εκπρόσωπος του οποίου, Ξενοφών Κάππας, τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο και από τη λειτουργία τους και πως το Ίδρυμα θα συνεχίσει να στηρίζει τη νοσηλευτική μονάδα.

Η ανακαίνιση στην Παιδιατρική Κλινική έγινε με χορηγία της εταιρείας Αιγέας, του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου (συν χορηγία της καπνοβιομηχανίας Καρέλια στη μνήμη του στελέχους της Γιάννη Μπουσούνη), ο εκπρόσωπος του οποίου, Γιώργος Παγώνης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την κατάσταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι του φάνηκε όπως τα ιδιωτικά της Αθήνας.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με χαιρετισμό του γενικού γραμματέα Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου, που υπογράμμισε ότι παρά τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν το δημόσιο σύστημα υγείας και τα Νοσοκομεία στάθηκαν όρθια, χάρη στις προσπάθειες των διοικήσεών τους, του προσωπικού αλλά και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τους πόρους εκεί που πραγματικά χρειάζονταν και μακριά από επιτήδειους και σπατάλες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύντομες αναφορές έκαναν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και ο διευθυντής της Μονάδας Χημειοθεραπείας Γιάννης Αδαμόπουλος, καθώς και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, υπεύθυνος για τη νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος.

Ο Γιώργος Μπέζος στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς, τόνισε ότι το ταξίδι που ξεκίνησε με το που ανέλαβε τη διοίκηση του Νοσοκομείου μαζί με τους συνεργάτες του, μέλη του Δ.Σ., για τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Μεσσηνία συνεχίζεται, ενώ αναφέρθηκε στα τρία έργα που ολοκληρώθηκαν και εγκαινιάστηκαν.

Ο Γιώργος Μπέζος παρουσίασε και έναν απολογισμό του 2017 αλλά και τους στόχους για το 2018. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του Νοσοκομείου ανέφερε ότι τα χρήματα που υπάρχουν φτάνουν για να λειτουργεί με αξιοπρέπεια, πρόσθεσε ωστόσο ότι η νοσηλευτική μονάδα συνεχώς αυξάνει τις δομές της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γι’ αυτές χρειάζονται επιπλέον πόροι. Επιπλέον είπε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες επέκτασης των δομών του Νοσοκομείου χρειάζεται να αυξηθούν οι εγκαταστάσεις του, τονίζοντας ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη, με χορηγία από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, για την ανέγερση ορόφου 1.000 τετραγωνικών επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική. Είπε ότι στον όροφο αυτό ο σχεδιασμός της διοίκησης είναι η ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής.

Επιπλέον ανέφερε ότι στους στόχους της διοίκησης είναι η δημιουργία νέου φωτοβολταϊκού σταθμού στο Νοσοκομείο, με πάνελ επάνω από τα στέγαστρα στους χώρους στάθμευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη του 50% της ετήσιας δαπάνης για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος υπογράμμισε ότι αναγκαιότητα για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, αν και σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει καλύτερα εάν αυτό το Κέντρο είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα ή την Τρίπολη.
Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button