ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Εγκαινιάστηκε η 1η Αγροτική Έκθεση στα Φιλιατρά, «Filiatra Agro Vision» [εικόνες – βίντεο]

Στα Φιλιατρά χτυπά από σήμερα η καρδιά της ελληνικής γης, της ελληνικής γεωργίας και των νέων τεχνολογιών

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα το απόγευμα με τα επίσημα εγκαίνια η 1η έκθεση Αγροτικού – Κτηνοτροφικού εξοπλισμού στα Φιλιατρά, που θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Φιλιατρών. Με πάνω από 40 εκθέτες του αγροτικού τοµέα, και τις ημερίδες που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης οι διοργανωτές φιλοδοξούν η 1η «Filiatra Agro Vision» να είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του Πρωτογενούς Τομέα στην περιοχή μας.

Η έκθεση άνοιξε με την τελετή του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυµπίας κ.κ. Χρυσόστοµο, παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων, εκθετών και πλήθους κόσμου.

Την κορδέλα της έκθεσης έκοψε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης.

Παρόντες ήταν ακόμα ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Μενέλαος Κουτέλας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος και διευθύντρια της «Εύφορης Γης» Κέλλυ Δημητρούλια.

Δείτε βίντεο από τον αγιασμό και τι ανέφεραν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος:

Στη συνέχεια έγινε περιήγηση και ξενάγηση από τους διοργανωτές της οργανωτικής επιτροπής της «Filiatra Agro Vision» στους χώρους της έκθεσης, ενώ έγιναν και οι προγραμματισμένες δηλώσεις επισήμων στα ΜΜΕ στο Αµφιθέατρο του Λυκείου Φιλιατρών.

Για την σπουδαιότητα της έκθεσης αλλά και τα προτερήματα της περιοχής της Τριφυλίας μίλησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Μενέλαος Κουτέλας, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος,  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Βασίλης Αθανασόπουλος ο προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΕΠΠΥΕΛ Παναγιώτης Αλευράς, ενώ για την ιδέα και την υλοποίηση της έκθεσης εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής μίλησε η Ιωάννα Δημητρακοπούλου.

Δείτε στιγμιότυπα:

Οι τομείς της έκθεσης αφορούν: γεωργικά εφόδια, μηχανήματα και εξοπλισμό, αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η έκθεση «Filiatra Agro Vision» εμπνεύστηκε και υλοποιείται από τον Εµπορικό Σύλλογο Φιλιατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στόχος της έκθεσης είναι αφενός η ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα που αφορούν την σύγχρονη γεωργία και τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και, αφετέρου, να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή πρώτον µε την περιοχή της Τριφυλίας και ιδιαίτερα την πόλη των Φιλιατρών, έπειτα με τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας που παράγονται εδώ και τέλος να επικοινωνήσει το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Πρόγραμμα Έκθεσης

Παρασκευή 17:30- 22:00

Σάββατο 12:00 – 22:00

Κυριακή 12:00 – 22:00

Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών πατώντας εδώ.

Δείτε βίντεο και εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button