Τοπικά Νέα

Εγκρίθηκαν οι δημοπρασίες για τις παρεμβάσεις σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας

 

IMG_6978


Εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα πρακτικά των δημοπρασιών για την εκτέλεση εργασιών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Μεσσηνίας.
Πρόκειται για δύο ξεχωριστές εργολαβίες, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ η καθεμία, προκειμένου να γίνουν μικρές βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Και στις δύο ο ανάδοχος κληρώθηκε, καθώς δύο εκ των ενδιαφερομένων είχαν καταθέσει ίδια ακριβώς οικονομική προσφορά.

Εθνικό δίκτυο
Για το έργο «Βελτίωση – συντήρηση τεχνικών έργων στο εθνικό δίκτυο της Μεσσηνίας» έλαβαν τεύχη δημοπράτησης 20 εργολήπτες και κατέθεσαν τελικά προσφορά 9 εξ αυτών, με εκπτώσεις μεταξύ 7-45%.
Δύο προσφορές, των εργολάβων Δήμητρα Κωνσταντοπούλου και Παρασκευά Καλλιντέρη, είχαν την ίδια ακριβώς τιμή με έκπτωση 45% και έτσι έγινε κλήρωση. Από την κλήρωση προσωρινός μειοδότης με μέση έκπτωση 45% αναδείχθηκε ο εργολάβος Παρασκευάς Καλλιντέρης.
Το εθνικό δίκτυο της Μεσσηνίας αποτελείται από 4 εθνικούς δρόμους, συνολικού μήκους 235 χλμ. και η εργολαβία προβλέπει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στα τεχνικά έργα του οδικού δικτύου.
Στο πλαίσιο της μικρής αυτής εργολαβίας περιλαμβάνονται εργασίες χωρίς συγκεκριμένες ποσότητες, και σε μια ενιαία ομάδα εργασιών, λόγω της ανάγκης διατήρησης της ετοιμότητας και της ευελιξίας της αρμόδιας υπηρεσίας για την αντιμετώπιση κατά το δυνατόν είτε των ήδη διαπιστωθέντων προβλημάτων είτε πιθανών έκτακτων αναγκών λόγω χειμερινής περιόδου.

Επαρχιακό δίκτυο
Για το έργο «Βελτίωση – συντήρηση τεχνικών έργων στο επαρχιακό  δίκτυο της Μεσσηνίας» έλαβαν τεύχη δημοπράτησης 18 εργολήπτες και κατέθεσαν τελικά προσφορά 8 εξ αυτών. Οι εκπτώσεις που κατέθεσαν ήταν  μεταξύ 13-48%.
Δύο προσφορές, των εργολάβων Ιωάννη Ηλιόπουλου και Ιωάννη Αργυράκη, είχαν την ίδια ακριβώς τιμή, με έκπτωση 48%, και έτσι έγινε κλήρωση. Από την κλήρωση προσωρινός μειοδότης με μέση έκπτωση 48% αναδείχθηκε ο εργολάβος Ιωάννης Ηλιόπουλος.
Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας αποτελείται από 38 επαρχιακούς δρόμους (8 πρωτεύοντες), συνολικού μήκους περίπου 840 χλμ.
Σε πολλά τμήματα του δικτύου έχουν διαπιστωθεί βλάβες στο οδόστρωμα λόγω της μη σωστής απορροής των ομβρίων υδάτων εκ του υφιστάμενου δικτύου απορροής (βουλωμένα φρεάτια, οχετοί, μπαζωμένες τάφροι από φερτά ή από παρόδιες ιδιοκτησίες) και θα γίνουν εργασίες για την κατά  το δυνατόν αποκατάσταση του προβλήματος.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button