Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Εδώ και τώρα συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών ζητούν τα Ανυπότακτα Φιλιατρά

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

 

   Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, όπως έχουν εξαγγείλει θα εφαρμόζουν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη, ώστε να σταματήσει η κατρακύλα της.

Στις 7/7/2020 ζητήσαμε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ σύγκλιση του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών. Το αίτημα αυτό εστάλη και ως Δελτίο Τύπου. Ο λόγος ήταν η σχεδιαζόμενη απόπειρα επαναχρησιμοποίησης του αποκαταστημένου ΧΑΔΑ Φιλιατρών. Τα δε θέματα ήταν:

  • η μη εναπόθεση απορριμμάτων στον αποκαταστημένο – με ότι σημαίνει αποκατάσταση – ΧΑΔΑ Φιλιατρών (Μαύρη Λίμνα)
  • κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος με σημείο αναφοράς όχι την ισοτιμία, αλλά τη συμμετρία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων (να δουλέψει ο Δήμος με μια ταχύτητα).

Ταχύτατα και λαλίστατα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιατρών, την ίδια μέρα μας απάντησε ότι έχει προγραμματιστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της 7/7/2020 με θέμα «την αποκομιδή και εναπόθεση απορριμμάτων του Δήμου Τριφυλίας». Έτσι αιτιολογεί την απόφασή του ο Πρόεδρος, για την απόρριψη του αιτήματος μας.

Κάνουμε γνωστό στον Πρόεδρο, ότι η εξέλιξη του Καλλικράτη δηλ. ο Κλεισθένης,  βγάζει το φίμωτρο στις τοπικές κοινωνίες και δίνει τη δυνατότητα στα Κοινοτικά Συμβούλια να έχουν λόγο και άποψη για τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο τους. Να συνεδριάζουν γι΄ αυτά και στο δημοτικό συμβούλιο που συζητούν τα θέματα της κοινότητάς τους, να έχουν και δικαίωμα ψήφου.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ κ. Πρόεδρε σου τονίζουν ότι συμμετάσχεις στα Δημοτικά Συμβούλια και ψηφίζεις για θέματα που αφορούν την Κοινότητα μεταφέροντας εκεί, όχι τις απόψεις του «ηγεμόνα» Προέδρου. Διότι με τον τρόπο αυτό καταργείς τη Δημοκρατία. Εκεί μεταφέρεις κι υποστηρίζεις την πλειοψηφούσα άποψη του κοινοτικού Συμβουλίου. Πράγμα που εσύ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ! Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ εντοπίζουν παρατυπίες – παρανομίες μη εφαρμογής του Κλεισθένη και τις μεταφέρουν στον Φιλιατρινό λαό.

Τώρα, η ταχύτητα και η πρεμούρα σου σε οδήγησε στο να μη σκεφτείς ότι μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αναβληθεί. Και να που ακυρώθηκε, διότι προφανώς δεν μαζεύτηκαν οι απαραίτητοι ψήφοι ώστε να περάσει αυτό που προσπαθούσατε, δηλαδή η παράνομη εναπόθεση στο ΧΑΔΑ Φιλιατρών. Είστε ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ πολλαπλά κ. Πρόεδρε με τέτοιες πρακτικές. Προχωρήστε τάχιστα στη σύγκλιση Συμβουλίου που έχουμε ζητήσει. Και καταθέστε τις προτάσεις σας, αν έχετε…

Στις 3/7/2020 τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ σας κοινοποίησαν ζήτημα σχετικά με τη διάνοιξη δημοτικής οδού ανατολικά του Γυμνασίου και σας καλούσαν να προασπίσετε την κοινωνική – δημόσια ιδιοκτησία. Ώστε το έργο να γίνει σύμφωνα με τις κείμενες Πολεοδομικές διατάξεις. Σε αυτό το αίτημα, γιατί δεν έχετε απαντήσει μέχρι σήμερα κ. Πρόεδρε; Έχουν γνώση οι φύλακες. Και φύλακες της πόλης είναι ο Φιλιατρινός λαός και η δημοκρατία.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ γέννημα και θρέμμα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης, σέβονται  και δίνουν λύσεις στα προβλήματα με σημείο αναφοράς το λαϊκό πολιτισμό. «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»! Αυτό είναι μια περιεκτική απάντηση στον φέρελπη αστέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκ μεταγραφής παραβρισκόμενο στην παράταξη «ΑΝΟΔΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» από την παράταξη «η Τριφυλία Αλλάζει» του κ. Στάθη Ανδρινόπουλου. Αυτά για την ώρα κ. Αντιδήμαρχε της Καθαριότητας και σας συνιστούμε: «η σιωπή είναι χρυσός»!

Συντοπίτισσες/τες, πετύχαμε μια νίκη! Όχι μόνοι μας, με τη βοήθειά σας. Τα σκουπίδια δεν ήρθαν στα Φιλιατρά! Και δε θα ΄ρθουν ποτέ!

Συντοπίτισσες/τες, προχωράμε! Θα έχουμε κι άλλες νίκες. Θα έρθει και η μεγάλη νίκη. Η αποκατάσταση του αυτοδιοίκητου: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. Διότι αυτό απαιτεί η δημοκρατία, η οποία είναι πέρα και μακριά από κάθε μορφή βίας.

 

Φιλιατρά, 09 Ιούλη 2020.

 

Για τα

                                                                    ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 

                                                                      Βασίλης Σπυρόπουλος

 

 

Υ.Γ. η χωρίς σχεδιασμό αντιμετώπιση και χωρίς συμμετρική διαχείριση των προβλημάτων πχ σκουπίδια, έχει άσχημα αποτελέσματα. Λακωνικότατα τώρα θα αναφερθούμε στη σημερινή σύλληψη των οδηγών του Δήμου και στην αφαίρεση πινακίδων από τα απορριμματοφόρα, λόγω αδειάσματος των οχημάτων τους στο Αλιμάκι. Δεν είναι τα οχήματα περιουσίας σας κυρίες/οι της δημοτικής αρχής κι όσων συνεργάζονται μαζί σας.

Αυτή την ακινητοποίηση και τις συνέπειες της, ποιος θα την πληρώσει; «Μαθητευόμενοι μάγοι» της σημερινής δημοτικής αρχής, έχετε ανοίξει την πόρτα της εξόδου από τα κοινά. Άντε γεια!

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ χτυπήστε τους μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί, ο “τραμπουκισμός” της εξουσίας του αποφασίζω και διατάζω δεν πρέπει να περάσει, οι δήμοι και οι κοινότητες δεν μπορεί να είναι έρμαια κανενός δημάρχου και καμιάς παράταξης ελεώ θεού, όταν μάλιστα γίνεται αντιληπτό και στον ποιο αδαή ότι δεν “δουλεύουν” για το καλό του συνόλου αλλά δουλεύουν υπόγεια για την εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button