Τοπικά ΝέαΧώρα

Εκδήλωση για την ιστορία της Χώρας

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Δημοτική Κοινότητα με αίσθηση ευθύνης καταβάλει συστηματική προσπάθεια για την κατανόηση της τοπικής ιστορίας της.

Το μακραίωνο αφήγημα της Χώρας στον χωροχρόνο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατοίκηση από την Παλαιολιθική εποχή, οικισμό κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο δίπλα στο ανάκτορο του Νέστωρα, επιπλέον αναφέρεται ως οικισμός-πόλη σε έγγραφο του Πάπα Ιννοκέντιου (1212) με το όνομα Ligoudist (Λιγούδιστα), καθώς και εδώ έγινε η πρώτη μάχη του Αγώνα στις 27 Μαρτίου του 1821, όπως πρόσφατα έγινε γνωστό από τη σχετική δημοσίευση του ιατρού και ιστορικού Γιάννη Μπίρη. Είναι βέβαιο, όμως, ότι υπάρχουν και άλλες ιστορικές πτυχές που δεν γνωρίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος που η Δημοτική Κοινότητα συνεχίζει το ιστορικό οδοιπορικό με τον κύριο Γιάννη Μπίρη το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 20:00 στην αίθουσα REX.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί εικαστική έκθεση των Στάθη Ανδρουτσάκη και Elena Garstea με θέμα «Εικόνες της Χώρας». Ο Στάθης Ανδρουτσάκης γέννημα θρέμμα της κοινότητάς μας είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, και έχοντας πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον εικαστικό χώρο.

Η Elena Garstea, επίσης απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Τμήμα Γραφικών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης, κατοικεί από το 2015 στην Ελλάδα. Από το 1987 έχει συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς, έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη διοργάνωση και την επιμέλεια εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button