Τοπικά ΝέαΧώρα

Εκδήλωση για την μάχη της Χώρας (Αγορέλιτσας)

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα  Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλoύν το λαό της Μεσσηνίας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 για την μάχη της Χώρας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο έχει στηθεί προς τιμήν των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, σε σκληρή μάχη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Είχε προηγηθεί ενέδρα σε γερμανική φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε από την Πύλο με προορισμό την Κυπαρισσία. Ήταν μία από τις πολλές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες στη Μεσσηνία.

 

Τα κατοχικά στρατεύματα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, υπέστησαν πανωλεθρία!

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση, είναι η καλύτερη απάντηση στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη βεβήλωσαν το μνημείο, αλλά και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη στάση της απέναντι στους χρυσαυγίτες. Αφού με ευθύνη της καθυστερεί αδικαιολόγητα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα τους αθωώνει με την κοινή παρουσία υπουργών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Κυριακή 22 Ιούλη 2018

 

Στις 10:00 πμ κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών στο μνημείο της μάχης, στο γεφύρι του Μανούσου.

 

Στις 11:30 πμ ομιλία στο Πυργάκι με ομιλητή τον Σαράντο Κουκούμη.

 

 

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν για την εκδήλωση, την Κυριακή το πρωί στις 8:30 στην πλατεία της υπαπαντής.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button