Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΧώρα

Εκδήλωση για τον «Τάφο του Πολεμιστή» στη Χώρα

 

Tafos_Polemistis_Pylos-700x307


Πολιτιστική εκδήλωση με τους αρχαιολόγους ανασκαφείς του «Τάφου του Πολεμιστή». Σάρον Στόκερ και Τζακ Ντέιβις, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Reχ, στον πεζόδρομο, της Χώρας, το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσφώνηση θα γίνει από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας, Ευγενία Ι. Κοκκέβη. Μετά τους χαιρετισμούς θα παρουσιασθεί το θέμα «Ο Τάφος Του Πολεμιστή στο Λόφο της Αρχαίας Πύλου: Ευρήματα από έρευνες του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, 2015».
Οι ανασκαφείς Σάρον Στόκερ και Τζακ Ντέιβις παρουσιά¬ζουν με μια ταινία τα θαυμάσια και πασίγνωστα ευρήματα από ένα ασύλητο τάφο που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2015 στο λόφο του Εγκλιανού στη Χώρα Τριφυλίας.

Η ταφή είναι μοναδική και τα κτερίσματα που βρέθηκαν με το νεκρό υπογραμμίζουν στενές σχέσεις Μεσσηνίας και Κρήτης, γύρω στο 1450 π.Χ., στην αυγή του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.  Η ταινία θα παρουσιασθεί στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button