ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ στην Κυπαρισσία

ΑΠΟ όλα τα επίκαιρα θέματα για το συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό, τα εργασιακά θέματα είχε η συζήτηση που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στην Κυπαρισσία, ενώ θεατές στο τέλος υπέβαλλαν καυτές ερωτήσεις για το μέλλον στο ευρύτερο και μη δημόσιο τομέα.
Την ένταση των κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται αποκάλυψε σε ερώτησή μας ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος.
Ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι “διαπιστώνουμε επιδείνωση του ασφαλιστικού ζητήματος ειδικά την τελευταία 8ετία λόγω των περιοριστικών πολιτικών και τα εργασιακά θέματα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους” για να προσθέσει ότι “οι εργαζόμενοι χειμάζονται όπως και η ελληνική κοινωνία την τελευταία 8ετία ως θύματα των πολιτικών της λιτότητας, καθώς αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα”. Σε ερώτησή μας για τις κινητοποιήσεις επανέλαβε ότι στόχος είναι με συλλογικές δράσεις να αλλάξουν οι εργασιακές συνθήκες, ενώ απαραίτητη προυπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται κοντά στα σωματεία τους…
Ο εκπρόσωπος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Φαββατάς μίλησε για την 3η συνάντηση μετά την Καλαμάτα, τονίζοντας ότι η ενημέρωση ήταν σφαιρική και εμπεριστατωμένη ευχαριστώντας τους ομιλητές που φώτισαν πτυχές των θεμάτων που αναλύθηκαν.
ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Οι ημερίδες αφορούν την κοινωνία εκτίμησε η εργατολόγος Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα, η οποία εξήγησε ότι “όλη η κοινωνία αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και οφείλουμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε ώστε να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις” επισημαίνοντας ότι “όλοι μας βιώνουμε αυτή την 8ετία τις πολιτικές των μνημονίων και δυστυχώς ένα κομμάτι που το πλήρωσε ακριβά είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο δυστυχώς δεν μας δίνει στο μέλλον σημάδια βιωσιμότητας”. Κατέληξε λέγοντας ότι δυστυχώς από το 2009 για τους δημόσιους υπαλλήλους τα πράγματα εξελίχθηκαν με πολύ δυσμενή τρόπο, στην δίνη του κυκλώνα οπότε η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί για να έχουμε μια αξιόπιστη και βιώσιμη δημόσια διοίκηση.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας “Η Υγεία” και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button