Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά στα Φιλιατρά [εικόνες]

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών.

Στην εκδήλωση με θέμα “Οι καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διάσωσή του”, ομιλητές ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Μελών στην Τριφυλία και η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Ε. Μεσσηνίας του κόμματος.

Αντικείμενο της συζήτησης τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, όπως ήταν όμως αναμενόμενο έγιναν παρεμβάσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί μετά από τρία χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Η εκτόξευση του κόστους παραγωγής και η διατροφική κρίση, η εκρηκτική ακρίβεια που διαλύει την κοινωνική συνοχή, η μιντιακή μονομέρεια και η κρίση δημοκρατίας, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, καθιστούν την πολιτική αλλαγή πιο αναγκαία από ποτέ.

Νωρίτερα, οι κ.κ. Χαρίτσης και Αραχωβίτης επισκέφτηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών ‘’Η Τριφυλία’’ και συζήτησαν με τους παραγωγούς για όλες τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολιτικής της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα, το πρωτοφανές κόστος πετρελαίου, ρεύματος και λιπασμάτων, την φυγή των εργατών γης, την εγκατάλειψη βασικών υποδομών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button