Αγροτικά

Εκμεταλλεύσεις που ανιχνεύουν τη γρίπη των πτηνών

Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των εκμεταλλεύσεων είναι η αυτόματη ανάλυση της φυσικής κατάστασης των πτηνών, χρησιμοποιώντας κάμερες και αισθητήρες. Ο εξοπλισμός είναι σε θέση να ανιχνεύει τις περιβαλλοντικές αλλαγές που επηρεάζουν την κατάσταση των κοτόπουλων, ενώ ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα ελέγχει αυτόματα τη θερμοκρασία και την υγρασία στην εκμετάλλευση. Επίσης, θα είναι σε θέση να καθορίσει την κατάλληλη στιγμή για την ανανέωση του νερού και της τροφής. Συνδυάζοντας αυτές τις πληροφορίες, ο εκτιμώμενος χρόνος διάθεσης των πουλερικών στην αγορά θα μπορεί να υπολογίζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Γρίπη των πτηνών

Παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής, οι έξυπνες εκμεταλλεύσεις αναμένεται να είναι σε θέση να εντοπίσουν και τη γρίπη των πτηνών. Εάν ένα κοτόπουλο έχει σημάδια μόλυνσης, η τεχνολογία μπορεί να ενημερώσει αμέσως τους κτηνοτρόφους για την κατάσταση και τη θέση του, επιτρέποντάς τους να παίρνουν γρήγορα προληπτικά μέτρα.

Η εταιρεία που σχεδιάζει την παραπάνω τεχνολογία είναι η LG Innotek, η οποία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων και το τμήμα της Διοίκησης Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο προωθεί τεχνολογικές λύσεις για την κτηνοτροφία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button