Ελλάδα

Εκπληξη και ειρωνείες από τα τουρκικά ΜΜΕ για τη σύλληψη του Τούρκου στον Eβρο

Μεγάλη έκταση δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στην είδηση της σύλληψης του Τούρκου στις Καστανιές του Έβρου.

Και εκφράζουν την έκπληξή τους που συνελήφθη, ενώ πέρασε κατά λάθος τα σύνορα, κάτι που δεν έκαναν βέβαια στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Πέρασε κατά λάθος τα σύνορα και τον συνέλαβαν», γράφει η Sabah. Στο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης «συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες επειδή πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα».

Ανάλογο το δημοσίευμα και στην αγλλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας: «Η Ελλάδα συλλαμβάνει Τούρκο δημοτικό υπάλληλο στη διάρκεια εργασιών στη μεθοριακή ουδέτερη ζώνη», είναι ο σχετικός τίτλος της Daily Sabah. Ενώ στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ έκανε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο για την τοποθέτηση νέων σωλήνων υδροδότησης και πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά όταν τέλειωσε τη δουλειά του, ενώ «κατασχέθηκε και ο εκσκαφέας». Παράλληλα η εφημερίδα υπενθυμίζει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου κατηγορούμενοι για κατασκοπεία «εντείνοντας περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

«Έλληνες στρατιώτες συνέλαβαν Τούρκο χειριστή εκσκαφέα», γράφει η Sozcu.

«Ο Ελληνικός στρατός συλλαμβάνει Τούρκο χειριστή εκσκαφέα στη νεκρή ζώνη», αναφωνεί η Milliyet. «Ο χειριστής που ήθελε να επιστρέψει από τη νεκρή ζώνη ενώ έκανε εργασίες για τοποθέτηση γραμμής υδροδότησης στο μεθοριακό πέρασμα Παζάρκιουλε στην Αδριανούπολη συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες», μεταδίδει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Hurriyet με τον ειρωνικό τίτλο: «Εκσκαφέας πέρασε κατά λάθος τα σύνορα, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν». Στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι «οι Έλληνες υποστήριξαν ότι Μούσα Αλερίκ πέρασε το όριο των οκτώ μέτρων», ενώ περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button