Οικονομία

Εκρηκτικό ξεκίνημα του ελληνικού τουρισμού – πάνω από 1 εκατ. οι αφίξεις έως 15 Μαϊου

Ο ελληνικός τουρισμός άνοιξε, για την κατ’ εξοχήν τουριστική περίοδο, και όλα δείχνουν ότι το 2022 θα κινηθεί λίγο κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ του 2019.

Το πρώτο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό της πορείας και όσο περνά ο καιρός, ενισχύεται η αίσθηση της ικανοποίησης από την τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, αναφορικά με τις προγραμματισμένες θέσεις των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες αποτελούν βαρόμετρο της ταξιδιωτικής κίνησης, εβδομάδα με την εβδομάδα, όπου καταγράφονται στα στοιχεία, οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τη διαθεσιμότητά τους, με την κορύφωση, βέβαια, να έρχεται τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Πίνακας 1

huffpost greece

Τούτων δοθέντων, όπως παρατηρείται από τον παραπάνω πίνακα, η πρώτη εβδομάδα 25/4 – 1/5 είχαμε 390.823 διαθέσιμες θέσεις, από όλες τις αεροπορικές εταιρείες, προς όλα τα ελληνικά, διεθνή αεροδρόμια, και φθάνουμε την περίοδο 9/5 – 15/5 να έχουν προγραμματιστεί 508.948 θέσεις.

Επίσης, ενώ οι Γερμανοί ξεκινούν τις δύο πρώτες εβδομάδες της έρευνας, με τις περισσότερες προγραμματισμένες θέσεις, τελικά οι Βρετανοί βάζουν περισσότερες στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να έχουν στο σύνολο περισσότερες διαθέσιμες θέσεις έως τα μέσα Μαϊου.

Συνολικά, αναμένονται αφίξεις από 33 χώρες (πολλές περισσότερες πόλεις), προς 16 ελληνικά αεροδρόμια, με των Αθηνών και υποδέχεται τους περισσότερους ταξιδιώτες και να ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης, της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, όσο πλησιάζουμε στους θερινούς μήνες, τα νησιωτικά αεροδρόμια θα κορυφώσουν την ταξιδιωτική τους κίνηση.

Πίνακας 2

sdv
sdv
huffpost greece

Ως προς τα έσοδα, με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς του 2022 από το 2019. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2022 είχαμε έσοδα 140 εκατ. ευρώ, έναντι 230 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ τον Φεβρουάριο φέτος είχαμε 133 εκατ., έναντι 198 εκατ. του Φεβρουαρίου του 2019. Όπως φαίνεται, μήνα προς μήνα η κατάσταση θα βελτιώνεται και ίσως τους θερινούς μήνες ισορροπήσει εντελώς η κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button