Ελλάδα

Εκτέλεση Σκαφτούρου: Ποιοι «καθάρισαν» τον δεύτερο, μετά τον Στεφανάκο, αρχηγό της Greek Mafia

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την δολοφονία, κάνουν λόγο για μια επίθεση που δείχνει… μίσος και αντιπαλότητα, καθώς οι πληρωμένοι δολοφόνοι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν αρκετές φορές τον Γιάννη Σκαφτούρο που βρισκόταν ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, χωρίς να ανησυχούν για τυχόν παράπλευρες απώλειες.

skaftouros

Ο Γιάννης Σκαφτούρος

Οι αρχές εξετάζουν αν το συμβόλαιο θανάτου πρόκειται για προϊόν κάποιας αντιπαράθεσης που σχετίζεται με τις πρόσφατες δραστηριότητες του 55χρονου, ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να συνδέεται με την προηγούμενη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, τον Ιούνιο του 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν μαχαιρώθηκε στο πόδι από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι ή «Κλόντι».

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο «Θείος Τζο», να έχει έρθει σε «αντιπαράθεση», με μέλη της Αλβανικής Μαφίας, διαχειριστές «γραφείων ενοικιαζόμενων εκτελεστών», κάτι που ενδεχομένως να προκάλεσε τόσο την επίθεση του 2018, όσο και την χθεσινή εκτέλεση.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου, λίγο μετά τις 12:15 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, προσέγγισαν το εξοχικό σπίτι του Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας, με 2-3 μηχανές και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την περίφραξη πλησιάζοντας το κιόσκι, κάτω από το οποίο γλεντούσε ο 55χρονος με συγγενείς και φίλους. Αμέσως άνοιξαν πυρ με πολεμικό Καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Σκαφτούρος και να τραυματιστούν ελαφρά η 22χρονη κόρη του, αλλά και ο 45χρονο συμπέθερος του, που βρίσκονταν δίπλα του. Στη συνέχεια οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, επιστρατεύοντας ακόμα και ελικόπτερο που «χτένισε» από αέρος τα Δερβενοχώρια, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο ίχνος.

Η κλεμμένη μηχανή δείχνει τους δράστες

Προσπαθώντας να διαφύγουν οι δράστες εγκατέλειψαν μια από τις μηχανές που οδηγούσαν στη διασταύρωση Χασιάς με Στεφάνι, ενώ επιχείρησαν να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν ακινητοποιόντας διερχόμενο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Aστυνομία, είτε πέρασε κάποιο αυτοκίνητο συνεργών τους, είτε κατάφεραν να εξαφανιστούν πεζή μέσα στο δάσος. Η μηχανή, που όπως αποδείχθηκε είχε κλαπεί, μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση DNA και αποτυπωμάτων. Οι αρχές ελπίζουν ότι οι εκτελεστές έκαναν κάποιο κρίσιμο “λάθος” κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, το οποίο θα προδώσει την ταυτότητα τους.

skaftouros drastes mixani

Η μηχανή των δραστών

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, περισυνέλλεξαν από το σημείο τουλάχιστον 15 κάλυκες από το Καλάσνικοφ των εκτελεστών, ενώ βρέθηκαν και κάλυκες από όπλο 9 χιλιοστών, όμως φαίνεται ότι πρόκειται για «απομεινάρια» από άσκοπους πυροβολισμούς της προηγούμενης ημέρας, καθώς στο σπίτι του 55χρονου είχε στηθεί Πασχαλινό γλέντι.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, ο 45χρονος πατέρας του γαμπρού του Σκαφτούρου, που τραυματίστηκε κατά την δολοφονική επίθεση, ήταν… παλιός γνώριμος των αρχών. Συγκεκριμένα, ο 45χρονος ρομά, είχε απασχολήσει για τυχερά παιχνίδια και πλαστά cd.

Νέο «χτύπημα» στην ηγεσία της GREEK MAFIA

Το νέο συμβόλαιο θανάτου, είχε το όνομα ενός εκ των αρχηγών της ηγετικής «τριανδρίας» της GREEK MAFIA, που πλέον έχασε μαι δεύτερο μέλος της. Ο πρώτος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος, ο δεύτερος ήταν ο επονομαζόμενος… «Θείος Τζο», Γιάννης Σκαφτούρος.

Ένας ακόμα «σώζεται», γιατί είναι έγκλειστος στις φυλακές. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν, εάν η άγρια δολοφονία, σχετίζεται με την «αλυσίδα» εκτελέσεων των τελευταίων ετών στον χώρο της νύχτας, καθώς όλες οι πρόσφατες δολοφονίες, ήταν «συνδεδεμένες» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την αρχηγική ομάδα της GREEK MAFIA.

Ο «Θείος Τζο», δίπλα στον Βασίλη Στεφανάκο και τον Παναγιώτη Βλαστό, είχε συνδεθεί από τις αρχές της δεκαετίας το 90 με τις δραστηριότητες της GREEK MAFIA και είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις απαγωγών, συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα.

Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δις ισόβια, για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γούσιου, όμως με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εξέτισε εξαετή κάθειρξη μόνο για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Αποφυλακίστηκε το 2019, έξι μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του. Η τελευταία φορά που είχε απασχολήσει τις αρχές, ήταν τον Φλεβάρη του 2020, όταν συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Γλυφάδα.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μέσα στο αυτοκίνητο του δύο πιστόλια, πέντε ασυρμάτους, δύο στιλέτα, σφαίρες και έναν αστυνομικό φάρο. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button