Τοπικά Νέα

Ελαία: ένας επίγειος παράδεισος στη Μεσσηνία (βίντεο)

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να ανακαλύψουμε νέους προορισμούς, ονειρικές παραλίες και κρυμμένες γωνιές της πατρίδας μας. Φέτος, ειδικά, με την επέλαση του κορονοϊού, η ανάγκη να βρεθούμε σε μέρη που δε γεμίζουν με κόσμο αλλά μας κάνουν να νιώθουμε γαλήνη και χαλάρωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Πού βρίσκεται η Ελαία

Η Ελαία είναι μια υπέροχη παραλία στο Δήμο Τριφυλίας, συχνά αναφέρεται ως “Ελιά”, ενώ το παλιότερο όνομά της είναι “Μπούζι”. Απέχει μόλις 10 χμ από την Κυπαρισσία και είναι η βορειότερη παραλία της Μεσσηνίας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Νομό Ηλείας.

βόλτα με το ποδήλατο στην Ελαία Μεσσηνίας
Ελαία Μεσσηνίας

Πρόκειται για μια απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά και υπέροχη φύση, αφού περιβάλλεται από ένα παρθένο κι εντυπωσιακό πευκοδάσος. Εκεί εκβάλλει η Νέδα, ενώ μέσα στο δάσος θα βρείτε ακόμα και πηγές.

Ελαία πευκοδάσος

Είναι ανεκμετάλλευτη, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δημοφιλής σε όσους αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ και τις απομονωμένες ακτές.

Εκτός από μια πανέμορφη παραλία, η Ελαία φιλοξενεί και τις χελώνες καρέτα-καρέτα που έρχονται στα φιλόξενα μέρη της για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Δείτε στο βίντεο τη μαγευτική Ελαία:

Βίντεο: Infinity View
www.travelstyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button