Αγροτικά

Ελαιόλαδο: H παραγωγή στην Τριφυλία θα ξεπεράσει τους 20.000 τόνους… αν δεν υπάρξουν προβλήματα

Ως μία πολύ καλή ποιοτικά χρονιά χαρακτήρισε τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, εφόσον είναι ευνοϊκές οι πρόσφατες βροχοπτώσεις για την Τριφυλία ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή λαδιού στην επαρχία Τριφυλίας θα ξεπεράσει φέτος τους 20.000 τόνους.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο αγροτικό μας ένθετο ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι η φετινή χρονιά είναι διαφορετική, καθώς η ποιότητα του ελαιολάδου είναι πολύ καλή, με τα πρώτα λάδια να είναι με μηδενικές οξύτητες. Σε αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, βοήθησαν οι μηδενικές προσβολές από το δάκο, οι συνθήκες του καλοκαιριού, καθώς και η σωστή χρήση του προγράμματος δακοκτονίας. Ωστόσο, ανέφερε πως ακόμη είναι νωρίς και χρειάζεται ακόμη προσοχή σε μια χρονιά η οποία είναι όψιμη.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας κ. Κυριακόπουλος, ο οποίος είπε ότι η παραγωγή στη Μεσσηνία κυμαίνεται από 40.000 έως 60.000 τόνους ελαιολάδου το χρόνο με μέσο όρο τους 50.000 τόνους και τυποποιούνται λιγότερο από 4.000 τόνους ελαιολάδου, συμβατικού και ΠΟΠ μαζί. Δηλαδή, άνω του 90% της ποσότητας του μεσσηνιακού “χρυσαφιού” διακινείται χύμα.

Δείτε τι είπε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Γιάννη Μποζίκα από το kyparissianews:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button