ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

«Ελαιώνας» Γαργαλιάνων: Δεύτερο χρυσό βραβείο το 2022 για το “VATSIKO”

Χρυσό Βραβείο Ποιότητας απέσπασε ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ στον Διεθνή Διαγωνισμό BERLIN GOOA 2022 στο Βερολίνο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως.

Προηγήθηκε το διπλό χρυσό βραβείο που κατέκτησε στο διαγωνισμό “Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc”.

«Το δεύτερο χρυσό βραβείο μας για το 2022 μόλις έφτασε! Χρυσό Βραβείο Ποιότητας απέσπασε ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ στο Διεθνή Διαγωνισμό BERLIN GOOA 2022 στο Βερολίνο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Στο Διεθνή Διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 891 Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα από 28 χώρες, με ένα πάνελ από καταξιωμένους κριτές και δοκιμαστές να συγκρίνουν ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο», τονίζει ο Αγροτικός Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός «ΕΛΑΙΩΝΑΣ» στους Γαργαλιάνους!

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ελαιόλαδα από ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως, μεταξύ άλλων, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισραήλ, Μαρόκο, Πορτογαλία, Τυνησία, Τουρκία, Σλοβενία, Κροατία και, φυσικά, Ελλάδα! Ένας διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιολάδου με πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης, όπως αναφέρεται, και με ιδιαιτερότητα στην αξιολόγηση των δειγμάτων καθώς, βάσει των προτύπων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, ακολουθείται η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, που σημαίνει πως οι κριτές δεν έχουν καμία πρότερη γνώση των δειγμάτων που δοκιμάζουν και, άρα, εξασφαλίζεται η αξιοπιστία του διαγωνισμού.

Παράλληλα, για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας των αξιολογήσεων εφαρμόζεται τεχνική επιβεβαίωσης δύο σταδίων και κάθε δείγμα που δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε, επαναξιολογήθηκε σε τυχαίο σημείο του διαγωνισμού από διαφορετικό πάνελ κριτών, αλλά επαναλαμβάνεται και από το αρχικό πάνελ.

Το γεγονός της βράβευσης, για άλλη μια συνεχή χρονιά, στο διεθνή διαγωνισμό Βerlin GOOA αποτελεί κορυφαία διάκριση για τον Α.Ε.Σ. «ΕΛΑΙΩΝΑΣ» και τους ανθρώπους του, διοίκηση, επιστημονικό προσωπικό και τους παραγωγούς – μέλη του, οι οποίοι κοπιάζουν καθημερινά για την παραγωγή ελαιολάδου με ποιότητα και ταυτότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button