Κόσμος

Ελβετία: 500 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε κόκκους καφέ – Ανακοίνωση Nespresso

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, η οποία βρισκόταν σε κοντέινερ με κόκκους καφέ, εντόπισαν οι ελβετικές αρχές που γνωστοποίησαν ότι το συγκεκριμένο φορτίο προορίζονταν για εργοστάσιο της Nespresso στο Ρομόν της δυτικής Ελβετίας.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας οι υπάλληλοι του εργοστασίου της βρήκαν μια ποσότητα απροσδιόριστης λευκής ουσίας κατά την εκφόρτωση σάκων με κόκκους καφέ που είχαν μόλις φθάσει από τη Βραζιλία.

Για να εξακριβωθεί η σύσταση της «λευκής ουσίας» έγινε εργαστηριακή ανάλυση η οποία έδειξε ότι πρόκειται για κοκαΐνη, ενώ την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων ακολούθησε έρευνα σε άλλα πέντε εμπορευματοκιβώτια που είχαν φθάσει την ίδια ημέρα.

Η αστυνομία προέβη σε κατάσχεση ποσότητας μεγαλύτερης των 500 κιλών της συγκεκριμένης ουσίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοκαΐνη που κατασχέθηκε ήταν «καθαρή» σε ποσοστό άνω του 80% και η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (48 εκατ. ευρώ). «Φαίνεται ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Nespresso διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι «όλα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή για χρήση και κατανάλωση, υπογραμμίζοντας ότι: «Η εν λόγω ουσία δεν ήρθε σε επαφή με οποιοδήποτε προϊόν μας ή εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button