Τοπικά Νέα

Ελλάδα – Ισραήλ: Πέφτουν αύριο οι υπογραφές για το Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα

Ελλάδα – Ισραήλ: Αύριο Παρασκευή 16 Απριλίου πέφτουν οι υπογραφές για την Καλαμάτα για την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων από την Elbit Systems.

Η διακρατική συμφωνία υπογράφεται αύριο Παρασκευή 16 Απριλίου από την ελληνική και την Ισραηλινή ΓΔΑΕΕ και περιλαμβάνει τη δημιουργία και λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, από την Elbit Systems.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών T-6 (Efroni), καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Η διακυβερνητική συμφωνία ανέρχεται σε περίπου 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια και θα έχει διάρκεια πλέον των 20 χρόνων.

Διευκρινίζεται ότι μετά από συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό για το έργο, η προσφορά του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ που τελικά προκρίθηκε, έλαβε επίσημη έγκριση από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί από την εταιρεία Elbit Systems.

Πρόκειται δε για τη μεγαλύτερη συμφωνία προμηθειών άμυνας μεταξύ των δύο χωρών έως σήμερα, ενώ η έγκριση της Ελλάδας σημαίνει την έναρξη των τελικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθώντας το μοντέλο της Ακαδημίας Πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ (IAF), η Ελληνική σχολή θα είναι εξοπλισμένη με 10 αεροσκάφη εκπαίδευσης M-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία, Leonardo. Γνωστά ως “Lavi”, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται επίσης και από την Ακαδημία του Ισραήλ και θεωρούνται πολύ επιτυχημένα.

Η Elbit Systems θα παρέχει επιπλέον κιτ για την αναβάθμιση και τη λειτουργία του αεροσκάφους T-6 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα δύο μέρη θα εξετάζουν και επιπρόσθετους τομείς συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημιών.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩΜΕ ΑΠΟ ΠΤΗΣΕΙΣ;;;;; ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;;;;ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ;;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button