ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Εμβολιασμοί για ιλαρά σε σχολεία της Μεσσηνίας

26s5emvolio-thumb-large-thumb-large


Από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα γίνουν νέοι εμβολιασμοί σε παιδιά για ιλαρά από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Από το ΚΕΕΛΠΝΟ στάλθηκε στη Μεσσηνία  νέα παρτίδα με εμβόλια και θα γίνουν επισκέψεις σε σχολεία που φοιτούν, κυρίως, παιδιά Ρομά και δεν έχουν εμβολιασθεί. Τέτοιοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο του Ασπροχώματος και στο Πλατύ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο 2016-2017 καταγράφηκαν περισσότερα από 19.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 44 θάνατοι.
Μέχρι τις 23 Νοεμβρίου στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 524 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Στη Μεσσηνία δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα, ενώ ένα κρούσμα που είχε καταγραφεί σε παιδί το Σεπτέμβριο κρίθηκε μεμονωμένο.
Πάντως, αρκετοί γονείς ακόμα βρίσκουν με δυσκολία να αγοράσουν το εμβόλιο, καθώς η ζήτηση παραμένει αυξημένη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button