Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca – Η δημιουργός του έγινε κούκλα Barbie

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα από τα όπλα της ανθρωπότητας κατά του κοροναϊού.

Τώρα, η εταιρεία παιχνιδιών Mattel αποφάσισε να τιμήσει τη συν-δημιουργό του, τη Βρετανίδα επιστήμονα Σάρα Γκίλμπερτ.

Η επιστήμονας έγινε κούκλα Barbie, αν και αρχικά αυτή η πρωτοβουλία της φάνηκε «πολύ περίεργη».

Αναλυτικότερα,  η Γκίλμπερτ, καθηγήτρια Ανοσολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που συν-δημιούργησε το εμβόλιο της AstraZeneca αρχικά παραξενεύτηκε με αυτή την εξέλιξη, όμως, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της εταιρείας, ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο να δώσει «έμπνευση στην επόμενη γενιά νέων κοριτσιών να εργαστούν στον τομέα των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών».

«Ελπίζω ότι τα παιδιά που θα δουν τη Barbie μου θα κατανοήσουν σε ποιο βαθμό μια επιστημονική καριέρα είναι ζωτικής σημασίας για τον κόσμο που μας περιβάλλει», τόνισε η Γκίλμπερτ, η οποία τον Ιούνιο τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες της υπέρ της δημόσιας υγείας και της ιατρικής έρευνας.

Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια, μετά τις πολλές επικρίσεις για την «επιφανειακή» εικόνα της Barbie, η Mattel έχει επιλέξει να δημιουργήσει κούκλες στο πρότυπο επιστημόνων και γυναικών καριέρας.

Εκτός από την Γκίλμπερτ η Mattel θα δημιουργήσει μια συλλογή από κούκλες, που θα παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό, οι οποίες εμπνέονται από την Έιμι Ο’ Σάλιβαν, μια Αμερικανίδα νοσηλεύτρια στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Wycoff της Νέας Υόρκης, την Όντρεϊ Κρουζ, μια γιατρό στο Λας Βέγκας που μάχεται κατά των διακρίσεων, την Καναδή γιατρό Τσίκα Στέισι Ορίουα, τη Βραζιλιάνα επιστήμονα της βιοϊατρικής Ζακλίν Γκόες ντε Ζεζούς και την Αυστραλή γιατρό Κίρμπι Γουάιτ που δημιούργησε μια επαναχρησιμοποιούμενη ιατρική ποδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button