Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Ενημέρωση για τα δασικά της Μάνης

Μετά από σχετικές ενημερώσεις και τη συζήτησή μας με τον κ. Χρήστο Κοτσωνή, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τα δασικά της Μάνης, σας ενημερώνουμε ότι:

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση είναι θετικό για τα πατρογονικά μας, αφού με την απόφαση Α.Π: ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/35724/2004 της 16/4/2021 Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γεωργίου Αμυρά με θέμα «Αποδοχή γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών» ρυθμίζεται ότι τα φρύγανα, ασπάλαθοι κ.λπ πλέον δεν λογίζονται ως δάσος.

Εν όψει της αναμενόμενης το Μάρτιο, δεύτερης φάσης κατάθεσης αντιρρήσεων, θα πρέπει:

  1. Να εγγράψουν οι Μανιάτες ΟΛΗ την περιουσία τους (ακόμα και τις εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «δασικές») στο Εθνικό Κτηματολόγιο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συμβολαιογραφική ενέργεια (διόρθωση συμβολαίων, κληρονομητηρίων κ.λπ,, τα οποία έχουν παραλείψει «δασικές εκτάσεις».
  2. Για τα δύσκολα πατρογονικά που έχουν χαρακτηριστεί ΔΔ και ΑΔ, να προετοιμαστούν, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία, που είναι:

ξερολιθιές, δέντρα κ.λπ.

Η προετοιμασία κρίνεται απολύτως απαραίτητη διότι, όταν υποβληθούν οι ενστάσεις να μην δίνεται η δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη.

Exit mobile version