Τοπικά Νέα

Ενστάσεις Γ. Μερκούρη για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”

Μερκούρης: “Αν το νερό από το Σύνδεσμο Ύδρευσης “Καπεταν Τέλλος Άγρας” είναι “βλαβερής ποιότητας” να διακόψετε άμεσα την υδροδότηση”.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η «Τροποποίηση προϋπολογισμού του Συνδέσμου Ύδρευσης “ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ”, οικ. έτους 2020 (έγκριση της αριθ. 10/2020 απόφασης Δ.Σ. του Συνδέσμου)».

Οι βασικές αλλαγές της τροποποίησης* όσον αφορά τα έξοδα παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Να σημειωθέι ότι η απόφαση λήφθηκε από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης με τρεις ψήφους υπέρ, τρεις ψήφους κατά και μία λευκή ψήφο.

Ο Δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννης Μερκούρης στην ηλεκτρονική τοποθέτησή του, μιας και η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς, εξέφρασε ενστάσεις επί των προτεινόμενων αλλαγών, σημειώνοντας πως, «η προς ψήφιση τροποποίηση διατρέχεται από μια προχειρότητα. Εβδομήντα έξι χιλιάδες ευρώ κατανέμονται σε τέσσερις κωδικούς αμφιβόλου αναγκαιότητας και αποτελεσματικότητας. Δεν υπάρχει καμιά τεκμηρίωση του πως προέκυψαν αυτές οι προεκτιμήσεις αμοιβών. Προσπαθείτε να λειάνετε τις αντιδράσεις, ότι σπαταλάτε άσκοπα χρήματα, με την επωδό στους τέσσερις κωδικούς ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο Ν.4412/2016 .Θα γίνει ο,τι ανάλογο και στο Φορέα είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ σε ορκωτό ελεγκτή λογιστή. Ανάλογος πιστεύω, ήταν και ο προβληματισμός των μελών του Δ.Σ του Συνδέσμου οι οποίοι καταψήφισαν την τροποποίηση και έρχεται στην οικονομική επιτροπή με ισχνή πλειοψηφία της ευεργετικής διάταξης της ψήφου του προέδρου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κωδικούς εξόδων, σημειώνοντας:

Κ.Α 00.6117.02. Αμοιβές για εργασίες εσωτερικού ελέγχου για τις υπηρεσίες διαμόρφωσης δικλείδων ασφαλείας στη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας»:

Η πρότασή σας δεν είναι σύμφωνη με τα όσα προβλέπονται στο Ν.4270/28-06-2014 άρθ.168(ΦΕΚ 143 τ.Α) Εσωτερικός έλεγχος……….»..με το ποσό των 22.320 ευρώ.

Κ.Α 00.6117.03 « Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης από ορκωτό ελεγκτή λογιστή με το ποσό 11.780 ευρώ».

Να ελέγξει ο ορκωτός λογιστής τι; Τριάντα,αμφιβάλλω αν είναι και τόσα, τιμολόγια για όλο το χρόνο που θέλετε να γίνει έλεγχος. Επιλεκτικά ως προς το χρόνο λειτουργείτε και εδώ. Δεν έχω αντίρηση στον έλεγχο, διαφωνώ ριζικά στο ποσό, το οποίο θεωρώ υπερβολικό. Όταν ο Δήμος για παρόμοιες εργασίες ελέγχου, που δεν έχουν κανένα στοιχείο σύγκρισης με αυτές του Συνδέσμου, χρειάζονται εννέα χιλιάδες ευρώ. Έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία αυτές οι αναθέσεις σε ορκωτούς λογιστές, Ποιος προϋπολογίζει αυτές τις δαπάνες, όλες στο όριο αναθέσεων. Σεβαστείτε τα χρήματα του Δήμου, αφουγκραστείτε τι ακούγεται στην κοινωνία.

Κ.Α 10.6142,02Επιθεώρηση πιστοποίησης κατά  ISO 9001:2015 ,ISO 10002,ISO 26000  με το ποσό των 24,800 ευρώ». 

Με συγχωρείται, έλεος !!!!. Εδώ και αν είναι διασπάθιση δημόσιου χρήματος με απ΄ευθείας αναθέσεις. Οφείλετε να γνωρίζετε ότι ο Δήμος για ανάλογες εργασίες δαπανά το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ και για το Σύνδεσμο είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ. Ποιες υπηρεσίες και ποιες διαδικασίες θα διασφαλίσει όταν η  οικονομική και τεχνική διαχείριση γίνεται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου;

Κ.Α 25.7413.02 Παροχή υπηρεσιών για τη σύνταξη φακέλου του έργου βελτίωσης εξωτερικού υδραγωγείου του Συνδέσμου , με το ποσό των 17.360 ευρώ».

Για το συγκεκριμένο κωδικό πρέπει να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα διότι  δεν τα έχετε ξεκαθαρίσει ,ως οφείλετε. Ζητάτε από την Τεχνική Υπηρεσία αν μπορεί να σας συντάξει μελέτες άμεσα και σας απαντά, φυσιολογικά ,ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε από την Τ.Υ ούτε και από κανέναν άλλο .Ο ι μελέτες αυτές ,μάλιστα για τις οποίες αναφέρετε και ποσά αστρονομικά των 10.000.000 ευρώ, δεν  μπορούν να ολοκληρωθούν άμεσα. Χρησιμοποιείτε αυτήν την απάντηση για να δημιουργήσετε κωδικό 17.360 ευρώ για το άνοιγμα φακέλου. Τι θα περιέχει ο φάκελος αυτά που είναι έτοιμα ,το αναφέρετε στην εισήγησή σας και χρειάζονται τόσα χρήματα; Για το άνοιγμα φακέλου δεν σας δήλωσε αδυναμία η Τ.Υ .Το ποσό αυτό είναι εξωπραγματικό. Ποια έργα θα υποστηρίξει και τι λείπει από τους φακέλους των έργων που διαχειρίζεται η Τ.Υ;    Κλείνοντας την τοποθέτησή μου παρακαλώ να διαγράψετε από την εισήγηση «..παροχή υπηρεσιών……»τη φράση «…και λόγω του ότι οι συμπολίτες μας πίνουν νερό βλαβερής ποιότητας απαιτείται….» .Αν ,όντως, συμβαίνει κάτι τέτοιο οφείλετε να διακόψετε άμεσα την υδροδότηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους ψηφίζω ΚΑΤΑ.           

*Ολόκληρη η απόφαση τροποποίησης από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button