Ελλάδα

Εντυπωσιακός ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο

Με παρέλαση εκατοντάδων «ρουκετατζήδων» ξεκίνησε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο, όπου κορυφώθηκε αμέσως μετά την Ανάσταση.

Ετσι, έλαβαν από νωρίς τις οι θέσεις τους από τις οποίες εκκίνησε η ρήψη των ρουκετών προς τις Εκκλησίες της Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου του Βροντάδου.

Χαρακτηριστικό του εθίμου είναι το ότι οι «ρουκετατζήδες» πραγματοποιούν όλοι μαζί την παρέλαση προς τις «θέσεις μάχης» για να βρεθούν ξανά μετά το έθιμο αδελφωμένοι και να τσουγκρίσουν κόκκινα αυγά.

Σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του εθίμου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, σημειώνοντας ότι «χωρίς κόπο φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα, που βάζει το έθιμο στις σωστές του διαστάσεις αυτές του μέτρου».

Όπως έγινε γνωστό ελήφθησαν τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναστάσιμα έθιμο της ελληνικής επικράτειας, να γίνει φέτος χωρίς να προκληθούν ζημιές στους περίοικους, οι οποίοι στο παρελθόν αντιδρούσαν.

Δείτε εικόνες από το εντυπωσιακό έθιμο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button