Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

ΕΝΦΙΑ 2022: Η ώρα για τα εκκαθαριστικά στο myAADE με μεγάλες αλλαγές

Με καθυστέρηση και αλλαγές τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2022. Αν και ήταν προγραμματισμένα τα «ραβασάκια» να αναρτηθούν μέχρι τέλος Απριλίου, ωστόσο οδεύουμε προς τα μέσα Μαΐου και ακόμα είναι άφαντα.

Η καθυστέρηση αυτή ίσως φέρει και επαναπροσδιορισμό της α’ δόσης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, η οποία ήταν να πληρωθεί στο τέλος του Μαΐου, χωρίς τίποτα να είναι επίσημο προς το παρόν.

Οι αλλαγές στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022

Μέσα στο Σαββατοκύριακο δόθηκε στη δημοσιότητα η μορφή που θα έχει το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, με τις αλλαγές που θα δούμε.

Στο νέο εκκαθαριστικό οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν τη νέα αξία των ακινήτων τους, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, την έκπτωση που θα έχουν ανάλογα με την αξία της περιουσίας, αλλά και τις επιβαρύνσεις, οι οποίες αφορούν όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Στο νέο έντυπο θα αποτυπώνεται η έκπτωση, η προσαύξηση του νέου φόρου ακινήτων, καθώς και η διαφορά με τον προηγούμενο λογαριασμό.

Πότε θα ανέβουν στο MyAADE

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι και αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν τα εκκαθαριστικά τους. Φυσικά, η ημερομηνία, όπως και οι προηγούμενες, μπορεί να ανατραπεί.

Εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2022

Πώς θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Tη δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και με πιστωτικές κάρτες, μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες στους φορολογούμενους, μέσω του internet και mobile banking των τραπεζών.

Μπορείτε να πληρώσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με τους εξής τρόπους:

Για κάθε Ανοιχτή Οφειλή που εμφανίζεται στον πίνακα μπορείτε πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή»:

Exit mobile version