Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

ΕΝΦΙΑ 2022: Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση – Όλοι οι τρόποι πληρωμής

Το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022 έχει αναρτηθεί στο myaade και με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet μπορείτε να δείτε το φετινό «ραβασάκι». Στο έντυπο υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το ποσό του φόρου που αναλογεί με βάση την αντικειμενική αξία κάθε ακινήτου και αυτό που προκύπτει μετά τις μειώσεις ή τις προσαυξήσεις.

Αναγράφονται επίσης όλες οι προθεσμίες πληρωμής των δόσεων που φέτος φτάνουν στις 10, αλλά και η ταυτότητα οφειλής για την πληρωμή. Η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης είναι στις 31 Μαΐου.

Η προϋπόθεση για την πληρωμή σε 10 δόσεις

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία, ο ΕΝΦΙΑ:

«Καταβάλλεται σε έως δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των 10 δόσεων:

Οι υπόλοιπες επιλογές πληρωμής του ΕΝΦΙΑ

24 δόσεις: Όσοι αδυνατούν να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών για εξόφληση του φόρου σε 10 δόσεις, έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση που προβλέπει έως 24 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες ωστόσο επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο που βρίσκεται στο 5%. Για να ενταχθεί κάποιος στην πάγια ρύθμιση δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής του εκκαθαριστικού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος φορολογούμενος πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

12 δόσεις: Υπάρχει και η λύση των 12 άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες με τις πιστωτικές κάρτες. Η διαδικασία γίνεται μέσω του e-banking και θα πρέπει να γνωρίζετε την «ταυτότητα οφειλής» που βγαίνει αυτόματα με την εκτύπωση του νέου εκκαθαριστικού.

Εφάπαξ εξόφληση: Δεν προβλέπεται έκπτωση για την εφάπαξ πληρωμή όλου του ποσού.

Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ 2022 σε 6 βήματα

Exit mobile version