Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Θα κινδυνεύσουν οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών

Εξαδάκτυλος: Ο καθηγητής σε συνέντευξη του ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών είναι οι περισσότερο ευάλωτοι.

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας και για τους ανεμβολίαστους. Ο καθηγητής είχε δηλώσει πως το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού είναι εδώ και πως πρόκειται να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από τον Σεπτέμβριο.

«H τρίτη δόση επιβάλλεται από Σεπτέμβριο»

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι η τρίτη δόση εμβολίου επιβάλλεται από τον Σεπτέμβριο καθώς και ότι θα κινδυνεύσουν κυρίως οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΙΣ χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις του Δημ. Κούβελα για τον Ν. Χαρδαλιά και τόνισε ότι πρέπει να αναλάβουν τα πειθαρχικά των ιατρικών συλλόγων σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Το 85% είναι δύσκολο και δε θα προλάβουμε χρονικά να το πετύχουμε»

Ερωτηθείς αν πρέπει να ληφθούν μέτρα δήλωσε ότι δεν έχει νόημα, γιατί για να αναχαιτιστεί ο ιός, τα μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά και θα πάρει εβδομάδες για να φέρουν το επιθυμητό αποτελέσματα προσθέτοντας ότι είναι πιο απλό να εμβολιαστούμε και να μη μας απασχολεί τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Σε έναν ιό που μεταδίδεται ταχύτατα χρειάζεται μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων. Το 85% είναι δύσκολο και δε θα προλάβουμε χρονικά να το πετύχουμε. Γι’ αυτό και επιμένουμε οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν, γιατί ούτε το τείχος ανοσίας ούτε τα μέτρα μπορούν να τους προστατεύουν», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι από τους εμβολιασμένους, ένα ποσοστό 88% έχει άμυνα που θα του εξασφαλίσει να μη νοσήσει, ένα 12% θα νοσήσει και ελάχιστες εξαιρέσεις θα νοσήσουν βαρύτερα από το αναμενόμενο. «Όμως όλοι οι εμβολιασμένοι προστατευόμαστε από βαριά νόσηση και θάνατο. Αυτό δεν είναι θεωρητικό, το βλέπουμε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, αλλά λίγες απώλειες και μικρή επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνω των 50 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 90%», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button