Τοπικά Νέα

Εξώδικο απέστειλε ο Γ. Λεβεντάκης στον Δήμαρχο Τριφυλίας και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες εξώδικο στον Δήμαρχο Τριφυλίας και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, κα Γιαννούλα Κωνσταντέλου ζητώντας οι προαναφερθέντες να μην πληρώσουν καμία διαταγή πληρωμής εργολάβων και για όλες τις διαταγές πληρωμής να ασκούνται ένδικα μέσα ανακοπής.

Στο εξώδικο επισημαίνεται ότι τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η απερχόμενη έχουν αδιαπραγμάτευτο καθήκον την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, του κόπου και του μόχθου των πολιτών. Όπως αναφέρει στο εξώδικο, «Επειδή ήδη έχει γίνει λόγος στην κοινωνία, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, για αξιώσεις τρίτων σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, οι οποίες δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις πληρωμής, ως εκ τούτου έχουν προβεί σε έκδοση διαταγών πληρωμής εναντίον του δήμου Τριφυλίας όμως για τον λόγο αυτό υπάρχουν ακριβώς υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ανακοπής», καλώντας έτσι τον κ. Κατσίβελα και την κα Κωνσταντέλου να λάβουν στο εξής απόφαση περί ασκήσεων ένδικων μέσων σε όλες τις αποφάσεις και τις διαταγές πληρωμών οι οποίες «πλήττουν βάναυσα τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών του δήμου και να ελέγχουν όλα τα έγγραφα που προσκομίζονται και θεμελιώνουν τις αξιώσεις τρίτων».

Σε διαφορετικής περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το εξώδικο, οποιαδήποτε παράλειψη, οποιαδήποτε παρέλευση προθεσμίας για την άσκηση ένδικων μέσων μπορεί να αποτελέσει ποινικό αδίκημα της απιστίας και να επισύρει τις αντίστοιχες ποινικές κυρώσεις αλλά και αστικές κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button