Τοπικά Νέα

Εξώδικο Φώτη Λεπίδα στον δήμαρχο Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκη

Εξώδικο απέστειλε ο Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω, Δημοσιολόγος, Φώτης Λεπίδας, στον Δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.

Στο εξώδικό του, ο κ. Λεπίδας αναφέρει πως, «ο κ. Λεβεντάκης σε δημόσιες δηλώσεις του […] καταφέρεται εναντίον μου και εναντίον συγγενικών μου προσώπων, αφήνοντας, υπονοώντας αλλά και  διατυπώνοντας σαφώς, αιτιάσεις  πων περί εμπλοκής και συμμετοχής μας σε έκνομες και εγκληματικές πράξεις«, ζητώντας «εντός τριών ημερών από επιδόσεως της παρούσης καταθέσει εναντίον μου και εναντίον προσώπων του συγγενικού μου περιβάλλοντος οποιαδήποτε αιτίαση η καταγγελία με τις αντίστοιχες και νόμιμες αποδείξεις διαφορετικά τον ενημερώνω πώς θα προσφύγω νομίμως εναντίον του τόσο σε ποινικό, όσο και σε αστικό αλλά και διοικητικό επίπεδο«.

Αναλυτικότερα, ολόκληρο το εξώδικο έχει ως εξής:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΟΧΛΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

 

Φωτίου Λεπίδα του Κων/νου δικηγόρου – δημοσιολόγου κατοίκου Πατρών οδός Γεροκωστοπούλου 22

 

Κ Α Τ Α

 

Γεωργίου Λεβεντάκη του Ιωάννη κατοίκου Κυπαρισσσίας Δήμου Τροιφυλίας Μεσσηνίας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Τριφυλίας, Αυρηλιώνη Χαράλαμπο του Ιωάννη κάτοικο Φιλιατρών Τριφυλίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας:

  1. Παναγιώτη Κατσίβελα του Ανδρέα κάτοικο Γαργαλιάνων Τριφυλίας.
  2. Χαϊδω Παναγιωτοπούλου του Χρήστου κατοικο Κυπαρισσίας Τριφυλίας
  3. Παναγιώτη Τσίγγανο του Ηλία κάτοικο Κυπαρισσίας Τριφυλίας
  4. Ευστάθιο Ανδρινόπουλο του Γεωργίου κάτοικο Γαργαλιάνων Τριφυλίας
  5. Δημήτριο Δρίμη του Αναστασίου κάτοικο Κυπαρισσίας Τριφυλίας
  6. Σωτήριο Μπακούρο του Γεωργίου κάτοικο Κυπαρισσίας Τριφυλίας
  7. Σωτήριο Κουκούμη του Χρήστου κάτοικο Κυπαρισσίας Τριφυλίας.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

 

Όπως έλαβα γνώση και πληροφορήθηκα τόσο μέσω ειδησειογραφικών μέσων και κοινωνικών δικτύων, όσο και κυρίως μέσω αυτήκοων μαρτύρων ο καθού η παρούσα κ. Λεβεντάκης Γεώργιος σε δημόσιες δηλώσεις του, χωρίς καν το αυθεντικό ήθος των λαϊκών Ελληνικών συζητήσεων, έστω και καφενειακού εππέδου, και πολύ περισσότερο χωρίς την εσωτερική ηθική άρθρωση αρμολόγηση και εκφορά που συνηθίζεται πολιτισμικά να έχει ο δημόσιος λόγος, καταφέρεται εναντίον μου και εναντίον συγγενικών μου προσώπων, αφήνοντας, υπονοώντας αλλά και  διατυπώνοντας σαφώς, αιτιάσεις  πων περί εμπλοκής και συμμετοχής μας σε έκνομες και εγκληματικές πράξεις.

Αν και είναι γνωστό πώς στη χώρα μας το λαϊκό φθέγμα περί του «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» έχει κοινωνιολογική και ψυχολογική βάση στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, το κριτήριο του εκλογικού σώματος των Δημοτών του Δήμου Τριφυλίας και η εκβολή αυτού στην ανάδειξη δημοτικών αρχόντων,  δε μου επιτρέπει να σκεφθώ πώς κάτι τέτοιο μπορεί να ανταποκρίνεται στο ήθος του νέου δημάρχου Τριφυλίας (κάτι για το οποίο βεβαίως άλλοι είναι αρμοδιότεροι εμού να κρίνουν) εντούτοις οι πράξεις και οι δηλώσεις του καθού η παρούσα δε μου αφήνουν πολλά περιθώρια να είμαι αισιόδοξος για την βεβαιότητα .

Εν πάση περιπτώσει αυτό που αφορά την δική μου προσωπικότητα, είναι οι δηλώσεις του καθ’ού η παρούσα, εναντίον μου και εναντίον προσώπων του συγγενικού μου περιβάλλοντος.

Αφού καταστήσω σαφή την δική μου γνώμη και εκτίμηση για το πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Τριφυλίας κου Κατσίβελα τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω σε υψηλές θέσεις δημόσιου λειτουργού στις οποίες ανταποκρίθηκε με απόλυτη επάρκεια γνώση και κοινωνική μέριμνα και του οποίου το ήθος και η αξία έχουν κριθεί πολλαπλώς και διατυπώσω την άποψη πώς η κοινωνική μου ευθύνη ως δημόσιου λειτουργού (δικηγόρους και Νομικού Συμβούλου σε ΝΠΔΔ) δε μου επιτρέπουν να αγνοήσω την έλλειψη ήθους και νομιμότητας σε πράξεις οιουδήποτε πολύ δε περισσότερο όταν στρέφονται κατά ανθρώπων που συμπυκνώνουν στο πρόσωό τους το διαχρονικό ήθος αυτής της χώρας. 

Δις της παρούσης λοιπόν, διαμαρτυρόμενος έντονα και διατυπώνοντας ρητή και κατηγορηματική επιφύλαξη για την άσκηση κάθε δικαιώματός και αξιώσεως μου, καλώ τον καθού η παρούσα, όπως εντός τριών ημερών από επιδόσεως της παρούσης καταθέσει εναντίον μου και εναντίον προσώπων του συγγενικού μου περιβάλλοντος οποιαδήποτε αιτίαση η καταγγελία με τις αντίστοιχες και νόμιμες αποδείξεις διαφορετικά τον ενημερώνω πώς θα προσφύγω νομίμως εναντίον του τόσο σε ποινικό, όσο και σε αστικό αλλά και διοικητικό επίπεδο.

Αν παρέλθει  άπρακτος η ανωτέρω προθεσμία καλώ τον καθού η παρούσα όπως δηλώσει δημόσια και κυρίως ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου πώς δε θα οχυρωθεί πίσω από την Αστική ευθύνη του Δήμου Τριφυλίας για τις ζημιογόνες συνέπειες επί της προσωπικότητας μου για δικές του πράξεις η παραλήψεις εκμεταλλευόμενος την σχετική νομική πρόβλεψη ήτις καθιερώθηκε για να θωρακίσει τους δημοτικού άρχοντες από αξιώσεις που στηρίζονται σε διοικητικές πράξεις (ατομικές η κανονιστικές) και όχι για να αποτελούν πρόσχημα και βάθρο καθυβρίσεως συκοφαντήσεως και εγκληματικής απαξιώσεως τρίτων.

Καλώ αυτό λοιπόν να δηλώσει ευθέως ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου πώς τυχόν δικαστικές αποφάσεις που θα υποχρεώσουν το Δήμο Τριφυλίας να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό για τις δικές του παράνομες πράξεις, θα την πληρώσει – εξοφλήσει ο ίδιος και εξ ιδίων χρημάτων.

 

Καλώ επίσης τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προς όν κοινοποιείται η παρούσα να θέσει ως θέμα στη προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ανωτέρω συμπεριφορά και πράξεις του κου Λεβεντάκη και όπως με καλέσει να παρασταθώ κατά την συνε3δρίαση αυτή.

Υπενθυμίζω πώς για τα όσα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιτρέπει να λαμβάνουν χώρα και να καταγράφονται στα οικεία πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι και προσωπικά υπεύθυνος ως αυτός που κατά νόμο «διέδωσε τις ψευδείς και συκοφαντικές» αιτιάσεις και ισχυρισμούς, μιάς και ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ουδένα προεξάρχοντα ρόλο έχει, κατά τις συνεδριάσεις και τις συζητήσεις, έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων.

Τέλος η παρούσα κοινοποιείται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να λάβουν γνώση και κυρίως να πράξουν όσα ο ρόλος τους στο δημοτικό συμβούλιο επιβάλει (κάτι που εξ άλλου για όλα τα θέματα μέχρις σήμερον έχουν πράξει όπως έχω πληροφορηθεί) αλλά και η προσωπική τους θέση, διαπιστωμένη γνώση, επιστημοσύνη, εμπειρία και πιστοποιημένο κοινωνικά ήθος επιβάλει.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα σε αυτό κατά του οποίου στρέφεται και απευθύνεται αλλά και σε όλους όσους αυτή κοινοποιείται, προς γνωσιν τους και για την νόμιμες συνέπειες.

 

Πάτρα 24.9.2019

Ο εξωδίκως οχλών κλπ.

 

ΛΕΠΙΔΑΣ Κ. ΦΩΤΙΟΣ

Δικηγόρος – Δημοσιολόγος

Γεροκωστοπούλου 22 – ΠΑΤΡΑ

 

Σχετικά Άρθρα

2 thoughts on “Εξώδικο Φώτη Λεπίδα στον δήμαρχο Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκη”

  1. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ. ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΞΕΛΕΙΠΕ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.