Εκπαίδευση

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Παράπονα γονέων – Τι απαντά ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης

Αρκετά είναι τα παράπονα που έχουν φτάσει στα γραφεία μας, από γονείς που έχουν αγανακτήσει και δεν μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για έναν μήνα ακόμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρουν οι γονείς, προσπαθούν δεκάδες φορές να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής και όταν φτάνουν το πολυπόθητο κουμπί της «Υποβολής» το σύστημα κολλάει και τους πετάει εκτός.

Επίσης, μας αναφέρουν ότι δεν μπορούν να πάρουν κωδικούς από το Σχολικό Δίκτυο, αλλά και όταν τους πάρουν στη συνέχεια το σύστημα δεν τους αναγνωρίζει.

Το σύστημα σέρνεται και πέφτει, συνέχεια πέφτει

Ο κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ανέφερε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, οφείλονται στον μεγάλο όγκο δεδομένων που καλείται να σηκώσει το σύστημα, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στη δημιουργία και άλλη πλατφόρμας.

Δεδομένου ότι το σύστημα ”φιλοξενεί” πολλούς χρήστες, θέλει λίγο υπομονή, οι γονείς να προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους σε ώρες που δεν είναι αιχμής

Όπως μας ανέφερε, ήδη μαθητές της Γ’ Λυκείου έχουν μπει στην ηλεκτρονική τάξη και κάνουν επαναλήψεις.

Ο κ. Οικονομόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία του υπουργείου και να αναγνωρίσει τις μεγάλες προσπάθειες για να ξεκινήσουν και να «τρέξουν» τα μαθήματα.

Σε ανακοινώσεις του το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως γίνονται διαρκώς όλες οι απαραίτητες αναβαθμίσεις του συστήματος, για να υποστηριχθεί η αυξημένη κίνηση στην εγγραφή λογαριασμών και ότι οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30/03/2020.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάθε Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) της ΠΔΕ Πελοποννήσου, λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας, από τις 8:00 έως τις 14:00 κάθε εργάσιμης μέρας, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται γονείς, κηδεμόνες ή μαθητές/τριες (εφόσον είναι ενήλικοι/ες), που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται προς τo Κ.Ε.Σ.Υ. για πρώτη φορά, για να αναζητήσουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη ή συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

ΚΕΣΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2710221575 mail[@]kesy.ark.sch.gr

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει ακόμα ως προς το πώς θα συμπληρωθούν οι διδακτικές ώρες τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια της χώρας. Πάντως, σύμφωνα με τα ως σήμερα δεδομένα, ως προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, το υπουργείο προσανατολίζεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button