Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ στο δήμο Πύλου-Νέστορος

1


Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, γιόρτασε και φέτος με μεγάλη συμμετοχή την Εθνική Επέτειο για την 28η Οκτωβρίου του 1940. Στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Πύλου, Χώρας Μεθώνης, Κορώνης, Καλλιθέας, Κορυφάσιου, Βλαχόπουλου, Στενωσιάς, Χαροκοπιού, Φοινικούντας, Χανδρινού και Σουληναρίου οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που έσπευσαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, κατά την εθιμοτυπική τελετή, τελέσθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και έπειτα η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, όπου κατατέθηκαν στεφάνια εις μνήμην των θυμάτων των εθνικών αγώνων. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Συμβολαιογράφος Πύλου κ. Άγγελος Σκουφάκης.

Στην παρέλαση που ακολούθησε μπροστά από το Δημαρχείο, υπό τις μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου, Λυκείου, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Πύλου, οι οποίοι συμμετείχαν, καταχειροκροτήθηκαν από τους κατοίκους. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, παρευρέθηκε το πρωί στην Θεία Λειτουργία στη Χώρα, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, την Παρέλαση. Έπειτα, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεξιώθηκαν όλους τους δημότες της περιοχής, στο Δημαρχείο.

«Αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος και συγκινημένος κάθε φορά που βλέπω τη νέα γενιά να παρελαύνει με απλότητα και ήθος, τιμώντας τους ήρωες μας. Αισθάνομαι όμως ταυτόχρονα και την υποχρέωση και τη βαρύτατη ευθύνη που έχουμε όλοι μας να διδάξουμε σε αυτά τα παιδιά τις σημαντικές έννοιες της αλληλεγγύης, της επιμονής και της υπομονής, έννοιες που μας δίδαξαν οι ήρωες του ’40.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ευχόμενος σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία.

Την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κος Δημήτριος Καφαντάρης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πύλου, οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, οι εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης όλοι οι πολίτες του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button