Ελλάδα

Εορτολόγιο Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μ. Παρασκευή 22/4

Σήμερα είναι 22 Απριλίου και σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι η Μεγάλη Παρασκευή και τιμάται η μνήμη των: Αγίου Νεάρχου, Αγίου Ναθαναήλ του Αποστόλου.

Ποιοι γιορτάζουν:

Νέαρχος, Νιάρχος

Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία

Παγκόσμιες ημέρες

Ημέρα της Γης

Επίσης

Ανατολή ήλιου: 06:40

Δύση ήλιου: 20:07

Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες 27 λεπτά

Σελήνη 20.9 ημερών

Η βιογραφία των Αγίων των οποίων η μνήμη τιμάται σήμερα

Ο Άγιος Μάρτυς Νέαρχος, σύμφωναμε με την Ορθοδοξία, τελειώθηκε διά πυρός. Εικάζεται ότι ήταν φίλος του Αγίου Μάρτυρα Πολυεύκτου (βλέπε 9 Ιανουαρίου).

Εάν θεωρηθεί ότι αυτό είναι αληθές, τότε ο Άγιος Νέαρχος μαρτύρησε κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και Ουαλεριανού (251 – 259 μ.Χ.).

Ο Άγιος Ναθαναήλ (Σίμων ο Ζηλωτής ή Βαρθολομαίος – υιός του Θολομαίου) καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο του θαύμα.

Ήταν στενός φίλος του Αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος και του ανήγγειλε την υλοποίηση της προφητείας στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Στη συνέχεια έγινε ένας εκ των 12 Αποστόλων για τον οποίο ο Κύριος έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας: « Ιδε αληθής Ισραηλίτης, εν ω δόλη ουκ…»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button