Οικονομία

Επίδομα βενζίνης: Μέχρι πότε μπορείτε να ξοδέψετε το Fuel Pass

Συνεχίζεται από την περασμένη Τρίτη η διαδικασία αιτήσεων για το επίδομα βενζίνης. Μετά το μπάχαλο με το ΦΕΚ, τα ΑΦΜ και τις προθεσμίες, η πλατφόρμα vouchers.gov.gr έχει πλέον ανοίξει για όλους, χωρίς να έχει σημασία ο λήγοντας αριθμός του ΑΦΜ. Έτσι, όσοι έχασαν τις ημερομηνίες, μπορούν πια -όπως και από την πρώτη μέρα μέσω πιστοποιημένου υπαλλήλου στα ΚΕΠ- να κάνουν την αίτησή τους και να πάρουν το Fuel Pass.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Οι τρεις προϋποθέσεις για να πάρετε το «κουπόνι» καυσίμων οι εξής:

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο
  • Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές για τέλη κυκλοφορίας
  • Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing

Η ημερομηνία λήξης του Fuel Pass

Όταν κάνετε την αίτηση για το Fuel Pass, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε πώς θέλετε να σας πιστωθεί το ποσό. Έχετε δύο επιλογές:

  • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή
  • σε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα, την οποία αποθηκεύετε στο smartphone σας, τότε έχετε ένα μπόνους έξτρα 5 ευρώ για δωρεάν καύσιμα. Όμως, με αυτόν τον τρόπο έχετε και ημερομηνία λήξης για να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 και το ποσό που δικαιούστε μπορεί να διατεθεί αποκλειστικά για βενζίνη.

Αντίθετα, εάν τα χρήματα πιστωθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μπορεί αν μην έχετε το μπόνους, όμως δεν έχετε ημερομηνία λήξης, αλλά και μπορείτε να ξοδέψετε ποσό οπουδήποτε και για να καλύψετε όποια άλλη ανάγκη εσείς θέλετε.

Σε πόσες μέρες μπαίνουν τα χρήματα

Η πίστωση των χρημάτων του Fuel Pass γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Εάν επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Πώς κάνετε αίτηση για επίδομα βενζίνης

  • Μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
  • Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.
  • Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

Αναλυτικά τα βήματα:

  • Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα
  • Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet
  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
  • Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.
  • Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button