Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Επίδομα βενζίνης: Πώς θα «παρακάμψετε» το ΑΦΜ για αίτηση νωρίτερα

Με κωδικούς Taxisnet μέσω του gov.gr θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα οι δικαιούχοι για το επίδομα βενζίνης από την Τρίτη του Πάσχα 26 Απριλίου. Η διαδικασία των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, οι αιτήσεις «σπάνε» σε πέντε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του εκάστοτε δικαιούχου ως εξής:

Προβλέπεται ωστόσο ένας τρόπος, με τον οποίο μπορείτε να παρακάμψετε τις παραπάνω ημερομηνίες και να κάνετε αίτηση νωρίτερα. Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο, «χωρίς την τήρηση των προθεσμιών του άρθρου 2» (σ.σ. στο άρθρο 2 ανακοινώνονται οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων).

Μάλιστα, ο δικαιούχος μπορεί να κάνει αίτηση χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία, εξουσιοδοτώντας εκπρόσωπο.

Πιο αναλυτικά το ΦΕΚ αναφέρει:

Πώς κάνετε αίτηση νωρίτερα χωρίς είσοδο στο gov.gr

Αίτηση για επίδομα βενζίνης με κωδικούς Taxisnet

Για όσους κάνουν μόνοι τους την αίτηση μέσω gov.gr και όχι σε ΚΕΠ, θα πρέπει να έχετε τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet για να μπορέσετε να μπείτε αρχικά στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα εξής στοιχεία:

Θα κληθείτε στη συνέχεια να επιλέξετε:

Υπενθυμίζεται πως όσοι «κατεβάσουν» την ψηφιακή κάρτα για καύσιμα στο smartphone τους, θα έχουν ένα μπόνους 5 ευρώ όμως θα πρέπει να προσέξουν γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ποσό μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022, οπότε και είναι η ημερομηνία λήξης της.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, δύναται να αιτείται τη χορήγηση σε αυτό οικονομικής ενίσχυσης προς το σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 202.

Τα 4 «πρέπει» για επιδότηση καυσίμων

Εκτός από τα παραπάνω βασικά κριτήρια που προβλέπονται για τους δικαιούχους, εξαιρετικά σημαντικές είναι και οι εξής προϋποθέσεις:

Πόσα χρήματα θα πάρετε για δωρεάν καύσιμα

Τα ποσά ανά δικαιούχο ορίζονται ως εξής:

Exit mobile version