Κόσμος

Επί ενάμιση χρόνο ένα χωριό «έμενε» από internet – Υπαίτιος μια… παλιά τηλεόραση!

Λύση στο μυστήριο, που πλανιόταν για 18 μήνες σε ένα χωριό στην Ουαλία, δόθηκε από ειδικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μια παλιά τηλεόραση ευθυνόταν που κάθε πρωί στις 07:00 χανόταν το ευρυζωνικό σήμα στην περιοχή.
Ένας κάτοικος του Aberhosan δεν γνώριζε ότι η παλιά τηλεόρασή του εξέπεμπε ένα σήμα που παρενέβαινε στην ευρυζωνική σύνδεση ολόκληρου του χωριού, όπως αναφέρει το BBC.
Μετά από 18 μήνες, ειδικοί ξεκίνησαν έρευνα αφού ένα πρόγραμμα αντικατάστασης καλωδίων απέτυχε να επιλύσει το πρόβλημα. Μόνο όταν χρησιμοποίησαν μια συσκευή παρακολούθησης, βρήκαν το σφάλμα.
Ο ντροπιασμένος κάτοικος υποσχέθηκε να μην χρησιμοποιήσει ξανά την τηλεόραση και το χωριό έχει πλέον ένα σταθερό ευρυζωνικό σήμα.
Ο κάτοικος άνοιγε την τηλεόρασή του στις 7 κάθε πρωί και οι ηλεκτρικές παρεμβολές που εκπέμπονταν από την τηλεόρασή του επηρέαζαν το ευρυζωνικό σήμα. Ο “δράστης”, ο οποίος δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, ένιωσε ταπείνωση όταν ανακάλυψε ότι η παλιά του τηλεόραση προκαλούσε το πρόβλημα.
“Συμφώνησαν αμέσως να την απενεργοποιήσουν και να μην την ξαναχρησιμοποιήσουν”, δήλωσε τεχνικός που επιλήφθηκε του θέματος. Η τηλεόραση διαπιστώθηκε ότι εξέπεμπε έναν υψηλής συχνότητας ήχο (SHINE), ο οποίος προκαλούσε ηλεκτρικές παρεμβολές σε άλλες συσκευές.
Πηγή: news247

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button