Εκπαίδευση

Επαναλειτουργία ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στο Δήμο Καλαμάτας από 1η Ιουνίου 2020

Έχοντας ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγιεινής και ασφάλειας, επαναλειτουργούν τα 13 ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.

Η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί βάσει των εγκυκλίων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος έχει τροποποιήσει τη λειτουργία των δομών και λαμβάνει  όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Ήδη έχει εκπονηθεί Σχέδιο Διαχείρισης Κρούσματος  COVID-19 συγκεκριμένα για κάθε δομή, ενώ έχει υπάρξει και εκπαίδευση του προσωπικού.

Όσον αφορά το ΚΔΑΠμεΑ επισημαίνεται, ότι βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαγορεύεται η προσέλευση των ωφελούμενων που έχουν υποκείμενα νοσήματα , τα οποία σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1856/Β΄/15-05-2020) επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους ΚΑΘΩΣ και ωφελούμενων που έχουν πρόσωπα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ότι αφορά τα ΚΔΑΠ, σύμφωνα με την αντίστοιχη εγκύκλιο θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσέρχονται στη δομή παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές.

Επιστρέφουμε και φροντίζουμε να Μένουμε Ασφαλείς!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button