Ελλάδα

Επαναπατρισμός Ελλήνων μόνο για σοβαρούς λόγους

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας και έκανε λόγο για πολλούς που κάνουν φασαρία. Εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.

Αυτοί ανήκουν σε τρεις κατηγορίες:

α) όσοι χρήζουν άμεσης φροντίδας, δηλ. έγκυες ή άτομα με προβλήματα υγείας, αρκεί να προσκομίσουν κάποιο υγειονομικό έγγραφο,

β) όσοι δεν έχουν που να μείνουν, προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα,

γ) όσοι είναι εγκλωβισμένοι και έρχονται από πτήσεις τράζιτ. “Χθες επαναπατρίδαμε 30 άτομα με προβλήματα υγείας από το Χίθροου. Τους θέλουμε όλους κοντά μας αλλά η διαδικασία δεν αφορα γενικό επαναπατρισμό” είπε και γνωστοποίησε ότι 2.850 Έλληνες που ζουν στην Αγγλία έχουν ζητήσει επαναπατρισμό.

Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία αλλά και τις πτήσεις από τη Γερμανια που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα

Κανένας που νοσεί δεν περιφέρεται, οι 6.800 συμπολίτες που βρίσκονται σε καραντίνα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι καθημερινά για το αν τηρούν την καραντίνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button