Τοπικά Νέα

«Επεισοδιακή» η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για τα σκουπίδια [βίντεο]

Λεβεντάκης: Έχω πρόταση επίσημη, τα σκουπίδια πάνε στο Αλιμάκι […]

 

«Εγώ έχω στα χέρια μου χαρτί, με εντολή το πρωί, στον εισαγγελέα τα σκουπίδια πάνε στο Αλιμάκι. Ήμουν ειλικρινής προσπάθησα να γεφυρώσω το χάσμα και να πάνε και στις τρεις πόλεις», είπε χθες σε υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τη διακοπή που έγινε και η συνεδρίαση έληξε χωρίς όμως να δοθεί το έγγραφο του κ. Νίκα στους δημοτικούς συμβούλους και τους κατοίκους Ραχών και Μύρου – Αλιμακίου που το ζητούσαν επίμονα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε άδοξα με την παραδοξότητα να μην κάνει εισήγηση ο κ. Δήμαρχος αλλά να ζητά προτάσεις από τους συμβούλους γεγονός που καυτηρίασε ο Γιάννης Μερκούρης με τον κ. Λεβεντάκη να λέει τελικά ότι προτείνει η κάθε πόλη να πάρει τα σκουπίδια της και τον κ. Μερκούρη να τον ρωτά εάν έχει επεξεργαστεί την πρόταση, ποια τα σημεία και τι θα γίνει με τα σκουπίδια από τις Δημοτικές Ενότητας Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης.

Με την πρόταση του Δημάρχου συντάχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Σωτήρης Μπακούρος, ενώ όλοι οι άλλοι επικεφαλής παρατάξεων και οι περισσότεροι σύμβουλοι που πήραν το λόγο διαφώνησαν με την πρόταση Λεβεντάκη αντιπροτείνοντας συνεργασία με ΦΟΔΣΑ, Περιφέρεια και αρμόδιο υπουργείο για να μεταφέρονται τα σκουπίδια σε νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο.

Στη συνεδρίαση ανέβηκαν οι τόνοι στα ύψη με λεκτική αντιπαράθεση της Σταματίας Αλεξοπούλου με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, καθώς ο τελευταίος από την αρχή είχε μια στάση επιθετική στους συμβούλους που δεν συμφωνούσαν με τον κ. Δήμαρχο. Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο κ. Δήμαρχος επιτιθέμενος στην πρώτη εκλεγμένη σε σταυρούς προτίμησης γυναίκα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έντονη αντιπαράθεση είχε ο κ. Λεβεντάκης με τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Ραχών και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Τριφυλίας κ. Γιάννη Κατσαργύρη, ο οποίος είναι δεύτερος αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του κ. Μπακούρου, έχοντας διαφωνήσει με την επιλογή του τελευταίου να γίνει αντιδήμαρχος του κ. Λεβεντάκη. Ο κ. Λεβεντάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Κατσαργύρη που συνεχάρη τους Δημοτικούς Συμβούλους Φιλιατρών που εμπόδισαν να γίνει νέα παράνομη χωματερή στην αποκατεστημένη χωματερή των Φιλιατρών.

Μετά από αυτό διακόπηκε η συνεδρίαση και επιστρέφοντας ο κ. Λεβεντάκης έδειξε το έγγραφο της Περιφέρειας λέγοντας ότι τα σκουπίδια θα πάνε στο Αλιμάκι μέχρι και 11 Γενάρη 2021.

Δείτε το πρώτο μέρος με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής παρατάξεων και του Δημάρχου:

Δείτε το δεύτερο μέρος με τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και την ανακοίνωση του Δημάρχου για το που θα πάνε τα σκουπίδια έπειτα από το έγγραφο της Περιφέρειας που παρουσίασε στο Σώμα:

*Θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις με την αντιπαράθεση του κ. Λεβεντάκη με τον κ. Κατσαργύρη καθώς και του κ. Τσαφαρά με τον κ. Κουτρουμπή.

Σχετικά Άρθρα

3 thoughts on “«Επεισοδιακή» η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για τα σκουπίδια [βίντεο]”

  1. Δεν πάει άλλο. Έχει έρθει η ώρα η απανταχού Κυπαρρισιωτες να βροντοφωναξουν προς κάθε κατεύθυνση για επανασύσταση του Δήμου Κυπαρισσίας.

    1. Εκτός από τον διαχωρισμό του παρόντος αντιλειτουργικου δήμου Τριφυλίας, χρειάζεται πάνω από όλα αλλαγή νοοτροπίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Αλλιώς δεν πάμε πουθενά

  2. Την Τετάρτη στην συνέλευση τους οι έμποροι της Κυπαρισσίας θα θέσουν το θέμα της επανασύστασης του Δήμου Κυπαρισσίας. Ο πρόεδρος τους έχει τα κοράκια να σηκώσει το θέμα; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.