Πολιτική

Επερώτηση Μπούζα για το πανηγύρι στη Μεσσηνή

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Καλαμάτα 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣ: 1. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ.ΜΑΛΤΕΖΟ

2. ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Υπ΄όψιν κ.κ.ΣΤΡΑΤΗΓΗ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Της Περιφερειακής Συμβούλου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

Διευκρινήσεις για την παράταιρη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Νησιώτικο πανηγύρι.

Ένα παραδοσιακό πανηγύρι με μεγάλη ιστορία ( 1839) και αναφορά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Μεσσήνης ( εκτός των 2 τελευταίων ετών ), ξεκίνησε χθες (20-9), με την κάθοδο της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας και λήγει με την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας.

Πρόκειται για μία θρησκευτική εορτή και πανήγυρη που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παράδοση της πόλης της Μεσσήνης και αποτελεί συγχρόνως και μεγάλο εμπορικό γεγονός που προσελκύει πολίτες από όλη τη Μεσσηνία .

Μέσα στον εορταστικό-εμπορικό χαρακτήρα του παραδοσιακού πανηγυριού, η εμπλοκή του Περιφερειακού θεσμού, αποτελεί παραφωνία , διότι είναι εμφανής ο στόχος της ψηφοθηρίας με χρήματα των πολιτών, που έχουν στη διάθεσή τους οι αυτοδιοικητικές αρχές, για να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Το καθήκον του Περιφερειακού θεσμού προς την κοινωνία το γνωρίζει άραγε ο εντολέας της δέσμευσης ποσού 20.000 ευρώ για την κατασκευή περιπτέρου και λοιπών εξόδων της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι, βιάζοντας ουσιαστικά την εικόνα της πόλεως, το χαρακτήρα του πανηγυριού, την παράδοση και την αυθεντικότητά του ;

Για να πληροφορήσω τον εκτός αυτοδιοικητικής ορθότητας κ.Νίκα και τους πειθήνιους συνεργάτες του, ο Νόμος ορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του περιφερειακού θεσμού, που είναι ο φορέας σχεδιασμού και υποστήριξης αναπτυξιακών δράσεων, θέτοντας τις βάσεις για ισόρροπη ανάπτυξη , αξιοποίηση χρηματοδοτικών πόρων και διάθεσή τους βάσει ενός συνεκτικού αναπτυξιακού προγραμματισμού, με διαφάνεια και πολιτική ορθότητα. Κάθε δράση πρέπει να αποσκοπεί μόνο σε όφελος της απασχόλησης και της ευημερίας των πολιτών και να στηρίζει την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Αντί αυτού, ευρισκόμενοι ήδη σε προεκλογικό χρόνο, με εμφανή αγωνία για την επανεκλογή του ο κ.Περιφερειάρχης, σκορπά αφειδώς και χωρίς απόφαση κανενός συλλογικού οργάνου, το δημόσιο χρήμα, ουσιαστικά προς άγρα ψήφων και συγχρόνως δείχνει για μία ακόμη φορά τις πραγματικές του προθέσεις προς το Δήμο Μεσσήνης, τον οποίο πασχίζει εδώ και πολλά χρόνια ( με όσα πράττει και λέει) να υποβαθμίσει .

Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του, την οποία βάπτισε «αναβάθμιση» , υπήρξε τραγικό, υποβάθμισε την πόλη της Μεσσήνης και υποτίμησε τους κατοίκους της πόλεως, αφού επέλεξε να στήσει μία κακόγουστη παράγκα στην κεντρική πλατεία της πόλεως.

ΕΡΩΤΩ λοιπόν:

  1. Ποίο συλλογικό όργανο αποφάσισε και με ποίο σκεπτικό την παράταιρη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με περίπτερο στην πλατεία της πόλης της Μεσσήνης κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού πανηγυριού;
  2. Που υπάγεται η εν λόγω δράση; Σε τουριστική προβολή, σε πολιτιστική συμμετοχή, σε εμπορική κλπ; Να εξηγηθεί η αναγκαιότητα συμμετοχής μας σε κάτι που δεν αφορά ούτε τουρισμό, ούτε έχει άλλη αναπτυξιακή στόχευση.
  3. Ποία τα προσδοκώμενα οφέλη από τη συμμετοχή μας στο Νησιώτικο πανηγύρι;
  4. Τι θα προβληθεί εκεί, σε ποιόν και με ποίο στόχο;
  5. Με ποίο τρόπο αυτή η μη ανεκτή ούτε οπτικά , ούτε ουσιαστικά κατασκευή, αναβαθμίζει την θρησκευτική-εμπορική πανήγυρη ;
  6. Που οφείλεται το μεγάλο κόστος στησίματος του συγκεκριμένου περιπτέρου, μιας κα σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στο πανηγύρι της Τεγέας ;

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button