Ελλάδα

Επιδόματα Χριστουγέννων: Στις 5 Δεκεμβρίου πληρώνονται επιδόματα ανέργων

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, νωρίτερα από κάθε χρονιά, ξεκινά η προπληρωμή των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων για τους ανέργους και τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων παροχών από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

  • Το μηνιαίο επίδομα ανέργων, ύψους 398 ευρώ
  • Το επίδομα μακροχρονίως ανέργων, ύψους 200 ευρώ
  • Το επίδομα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων
  • Και το δώρο Χριστουγέννων τόσο σε επιδοτούμενους ανέργους, όσο και στις μητέρες που λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, καθώς και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

2322977-1

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 5 Δεκεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουάριου 2023 θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας τους, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button